Belföld

2014.05.03. 16:56

Több mint kétezren bicikliztek a BringaMánián

Az esős, szeles, hűvös idő ellenére még a tavalyinál is több résztvevője volt a 15. McDonald's BringaMánia Balatonkörnek.

Győrffy Árpád

A Balatonföldvárról indított biciklisek több távon kerekeztek a tó körül, illetve a tó mellett. A kora reggel indított teljes körön a szervezők szerint mintegy ezerháromszázan vettek részt, hogy a 206 kilométeres táv megtétele után visszatérjenek a földvári kiinduló pontra.

Fotó: Győrffy Árpád

Kíváncsiak lettünk volna a leggyorsabb résztvevő nevére, idejére, de a szervezők azt mondták, nem versenyről van szó, így az adatokat nem rögzítették. A teljes körön kívül lehetőség volt a mintegy 85 kilométeres keleti félkör lekerekezésére is. Az ezen hétszáz indulóról kaptunk adatot. A biciklisek Balatonfüreden tartottak egy kisebb pihenőt, majd mintegy 550-en a Tihanyi-révtől komppal visszahajóztak a déli partra.

A fentieken túl több százan kapcsolódtak be a kisgyermekes családoknak indított 25 kilométeres túrába és a piciknek szóló öt kilométeres köröcskébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!