Belföld

2015.06.24. 13:40

ORFK: kedd éjfélig 60 922 tiltott határátlépés történt az idén a szerb-magyar határon

Budapest - Kedd éjfélig 61 457 tiltott határátlépés történt Magyarország schengeni külső határain befelé az idén, ebből a szerb-magyar határszakaszon 60 922 esetet regisztráltak - közölte az MTI érdeklődésére az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán.

A rendőrség az MTI megkeresésére azt is közölte, hogy eddig ebben az évben a legnagyobb számban február 6-án történt tiltott határátlépés, ekkor 1696 eset jutott a rendőrség tudomására.

Az MTI annak kapcsán kereste meg az ORFK-t, hogy a rendőrség honlapján közzétett grafikon szerint az elmúlt 30 napban kedden érkezett a legtöbb, 876 illegális bevándorló Magyarországra.

Míg június 1-jén a határsértők száma 373 volt, szombat óta naponta több mint hatszázan érkeznek Magyarországra - derül ki az összesítésből.

A rendőrség szerdán kora délután azt közölte, hogy a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el Szegeden és a vonzáskörzetében, miután szerdán 14 óráig 668 illegális bevándorlót fogtak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!