Belföld

2016.11.17. 10:01

150 ezer forintot fizethet, aki póráz nélkül sétáltat kutyát

Szegeden tizennyolc helyen lehet szabadon, póráz nélkül futtatni a kutyákat. Aki ezt megszegi, januártól 150 ezer forintig terjedő bírsággal sújtható- írja a delmagyar.hu.

A lap szerint május és október között végzett ebösszeírást az önkormányzat, de még nincsenek meg a végleges adatok. A 2013-as számok azt mutatják, Szegeden körülbelül 13 ezer kutyát tartanak, amelyeknek jelentős része a sűrűn lakott városrészekben él- írja a delmagyar.hu.

Nagy Sándor alpolgármester előterjesztéséből kiderült, gyakran előfordul, hogy az ebeket póráz nélkül szabadon engedik sétáltatáskor. A lakóházak, játszóterek környékén szabadon futkározó kutyák zavart, esetenként riadalmat keltenek a járókelőkben. Állítása szerint ilyen típusú panaszokkal rendszeresen keresték meg az emberek az önkormányzati képviselőket, illetve kérték a polgármesteri hivatal segítségét. Emiatt döntött úgy a közgyűlés, hogy aki nem a kijelölt helyen futtatja a kutyáját, az januártól 150 ezer forintig terjedő bírsággal sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!