Belföld

2016.11.24. 11:29

Fekete péntek- Jól járhat, aki gyors és szemfüles

Veszprém – A Black Friday (fekete péntek) Magyarországon is egyre közkedveltebb. Hatalmas akciók és rengeteg aján-lat közül lehet ekkor válogatni.

Forgács Ádám

Az Egyesült Államokban, eredetileg a karácsonyi bevásárlási szezon kezdetét jelentette. A tengerentúlon hatalmas leárazásokkal, akciókkal várták a boltok a vásárlóközönségüket. Óriási őrület hatalmasodik el, vásárlók ezrei próbálnak hozzájutni a kedvezményes termékekhez. A bolondéria hatására természetesen mindenki vesz rengeteg olyan terméket is, amelyre nincs is szüksége, de mivel csábítónak találja az ajánlatot, megveszi. Ebből következik a kérdés: megéri-e nekünk meglovagolni az akcióhullámot? A szervezőknek természetesen igen.

Amerikában találták ki, de már nálunk is általános szokássá vált a fekete péntek. Hölgyek öröme

A Black Friday hazánkban is évről évre egyre népszerűbb. A hazai multinacionális áruházak, sőt a kisebb üzletek webáruházai folyamatosan jelentik be, hogy melyik termékekre várható akciós ajánlat. A héten láthatóak tévéreklá-mok, internetes hirdetések, melyekben elejtenek pár információt az akciós termékekről. Így az elhintett morzsákból körvonalazódhat bennünk, mi az, amit tutira megérné megvásárolni.

Érdemes azonban az ára-kat összevetni más áruházak kínálatával, és tüzetesebben megvizsgálni a különbséget, hiszen lehet találkozni olyan termékkel is, melyekre hatalmas árkedvezményt ígérnek, az ára azonban alapesetben is ugyanannyi lehet. Így érdemes nyitott szemmel járni a boltokban, és ne hagyjuk, hogy elsodorjon magával az őrület. Ne ugorjon bele egy vásárlásba úgy, hogy előtte nem győződött meg pontosan a termék reális értékéről.

Idén a legtöbb webáruház november 18-án vagy 25-én tartja a legnagyobb leárazásokat. Van egy külön, erre az alkalomra létrehozott weboldal, ahol összegyűjtötték az összes részt vevő áruházat.

A korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy nem volt zökkenőmentes az akciós nap, hiszen több webáruház is túlterhelt lett, többször leállt, illetve használhatatlanná lassult. Remélhetőleg idén zökkenőmentesen halad majd a vásárlás folyamata.

Aki nem szereti a karácsonyi ajándékok beszerzését utolsó pillanatra hagyni, annak nagyon jó lehetőség lehet megtalálni a boltok hatalmas kínálatából azt az árut, amellyel meglepni kívánja szeretteit. Általában elmondható, hogy legyen mindenki gyors és fifikás.

A Kereskedők és Vállalkozók Veszprém Megyei Képviseletének elnöke Vágó Péter szerint a Fekete Péntek akcióprogram még igencsak gyerekcipőben jár hazánkban. Nincs hatalmas leárazás és  vásárlóerő jelen, mint Amerikában, ennek ellenére évről-évre egyre nagyobb jelentőséget tudathat magáénak. Lassan felzárkózik a három komoly ünnepi hétvégénk mellé. Az elnök jó ötletnek tartja az akcióprogramot, hiszen segíti a kereskedőket, emellett készletkisöprő funkciója is van. Vágó Péter saját tapasztalatai szerint, mind a személyes, mind pedig az internetes vásárlás jelentősen meglökik a hétvégi áruforgalmat, hazánkban a közvetlen-személyes vásárlás a mérvadó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!