Borosta

2010.09.23. 06:32

Jégkásás könnyű ital

A koktél az az 5-10 perc nyugalom, ami hiányzik az életedből - osztja egyik kollégája, Lajsz András véleményét a nagykanizsai Garamvölgyi Krisztián Mester Bartender, Franciaországi Likőrnagykövet, aki most a Daiquirit mutatja be.

Kelemen Valéria

Az eredetit egy dél-amerikai városban keverte 1896-ban Jennins Cox bányaigazgató, aki a főnökeit várva, az utolsó pillanatban vette észre, hogy kedvencük, a gin elfogyott. Nem volt kéznél más, mint a rum, amit a helyi ültetvényesek bevált receptje szerint lime levével, cukorral és jéggel kevert össze. 


- A recept újkori fejlődésének gyermeke a Frozen Fruit Daiquiri, melyben az összetevőket blenderben (turmixgép), aprójéggel, nem túl sokáig megpörgetve zúzzuk jégkásás italnak - mondta Kiki. - Az én Frozen Strawberry Daikirimhez 5 cl Bacardi Superior (fehér rum), 2 cl Marie Brizard Triple Sec (keserű narancslikőr), 3-4 szem eper, 2 bk. nádcukor, 3 cl lime és pohárnyi zúzott jég kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!