Borosta

2011.03.09. 18:02

A modern korunk harcosai

Pápa - Vérrel, verítékkel tarkított súlyos pofonok a küzdőtéren, vastaps és ováció a közönség soraiban. Ha csak néhány óra erejéig is, de a minap Colosseummá változott a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium aulája, ahol tíz K1, és három MMA szabályrendszerű összecsapást láthattak az érdeklődő jelenlévők.

Polgár Tibor

Harmadik küzdősport gáláját szervezte a hétvégén a pápai Koko-Gym KSE, és az előzőekhez hasonlóan a közönségsiker ezúttal is borítékolható volt. A várakozásoknak megfelelően teltház, csaknem nyolcszáz  néző előtt zajlottak a látványos, parázs hangulatú küzdelmek. Az egyedi atmoszférát csak fokozta az épület emeleti, galéria része, ami gyakorlatilag körbeölelte a küzdőteret.

A ringben találkozhattunk különböző súlycsoportú, kezdő és rutinos harcossal egyaránt, de a lelkesedés, valamint a szemekben izzó tűz senkiből sem hiányzott. Természetesen a mérkőzések végén győztest is hirdettek, de hiba lenne bárkit is kiemelni. Aki szombat este a kötelek közé lépett, az büszkén, elismerő tekintetek kíséretében távozott a harctérről, bezsebelve a megérdemelt gratulációkat. Mindent egybevetve egy újabb remek gála megszervezésén van túl Korpics Gábor, a Koko-Gym KSE vezetője, edzője. 

- 1994 óta foglalkozom küzdősportokkal, két évvel később már belekezdetem a versenyzésbe, amit egészen 2008 év végéig folytattam. Közel hetven meccsel a hátam mögött, thai box és kick box Európa bajnokként a külföldi küzdősport gálákon, versenyeken szerzett tapasztalataimat próbálom meg kamatoztatni hasonló rendezvények szervezésével. A külföldi gálák hangulatát szeretném meghonosítani, leginkább színvonalat szeretnék vinni a rendezvényekbe, ahová szívesen jön a közönség, és jól érezi ott magát. A befolyt pénzt visszaforgatom a klubba, amivel javítom a versenyzők felkészülési lehetőségeit, és megalapozom egy újabb esemény megszervezését - vázolja terveit Korpics Gábor.

 



Egy ilyen gála költségvetése fél millió forint körüli összegnél kezdődik, de akár a többszörösét is bele lehetne tenni a megvalósításba. Elég sok energiát kíván az előkészület, aminek során helyszínkeresés, ringbérlés, marketingfeladatok, rengeteg papírmunka, szponzorokkal való tárgyalás, büfé és hangtechnika biztosítása vár a szervezőre. Aztán persze le kell kötni a meccseket is, amik lebonyolításához bírókat és orvost kell biztosítani. Mindez körülbelül egy hónapot ölel fel. Próbálok a részletekre is figyelni, és minél profibb irányba elvinni a gálát  mutat rá az edző, klubvezető. De vajon ki alkalmas arra, hogy ringbe lépjen egy ilyen gálán?
 
- Nagyjából egy év után lehet nekiugrani az első meccsnek. Van, aki tehetséges, míg más a fizikai ereje miatt lehet alkalmas a küzdelemre. Egy alap szintű technikai tudást a thai boxban egy évi kemény edzésmunkával, heti három-négy alkalom során össze lehet szedni. Ugyan megfelelő kondíció nélkül nem lehet nekivágni egy meccsnek, de a technikai tudást fontosabbnak gondolom. Az MMA viszont már megkíván egy hat-nyolc éves versenyzői múltat. Ebben a szabályrendszerben már a tizenöt-húsz meccset megvívó, tapasztalt állóharcos versenyzők mérettetik meg magukat, a földharc technikák megtanulása pedig több évet vesz igénybe - állítja Korpics Gábor.

Hozzáteszi, a szombatihoz hasonló küzdősport gálák nem szövetségeken belüli versenyek, hanem felkészülési mérkőzéseknek számítanak, amelyek a hivatalos meccsek közötti időt kitöltik, és elsősorban a harcosok rutinszerzését szolgálják. No, meg a közönség szórakoztatását. A gála főmérkőzését a pápai Farkas Péter vívta az érdi Papp Sándor ellen.




Már egyre több a klub támogatója

Korpics Gábor elmondása szerint klubja első, tavaly márciusi küzdősport gálájának létrehozására támogatók híján nagyon kevés pénz állt rendelkezésre, azonban a szponzorok kezdik felismerni az esemény reklámértékét, és egyre többen sorakoznak fel Koko-Gym KSE kezdeményezése mellé.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!