Borosta

2011.05.09. 05:43

Találjuk meg lopott fényképezőgépünk!

Egyre többen élnek az internet adta lehetőségekkel, és hoznak létre saját honlapot, minősége, célja, funkciója enyhén szólva kétséges.

Szalabán Attila

Webes szörfölésünk nyomán fedeztük fel például azt a nemrég elindított honlapot, mely elvileg a lopott digitális fényképezőgépünk visszaszerzésében segít. A lap azt vizsgálja, hogy ellopott fényképezőnkből korábban lementett kép adatai között szereplő sorozatszámmal másvalaki töltött-e fel az internetre bármilyen alkotást. A dolog akár működhetne is, csakhogy mindenki tudja: már a gépről való letöltéskor megváltoztathatók a kép adatai. Nem beszélve arról, hogy vajon mihez kezdünk, ha a magyarországi károsult kérésére a honlap beazonosítja: egy spanyol webcímre „qwerty” becenévvel valaki feltöltött a lopott gépből származó képet. Hasonlóan megkérdőjelezhető az értelme annak a honlapnak, mely minden sorával az egészséges életmód mellett kampányol, s arra buzdít: számítógépezés helyett kirándulással, sporttal töltsük el szabadidőnket. Nem csoda, hogy gagyi honlapok gyűjteményét is találtunk már a neten. Igaz, a viszonylag friss oldal még alig tartalmaz bejegyzéseket, de látogatói már elvégezték a minősítését: 10-ből mindössze 4 pontot kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!