Borosta

2011.06.18. 12:51

Telefonra tölthető térképek

Itt a kirándulások szezonja, s ha ismeretlen tájra szervezünk kirándulást, nem árt, ha telefonunkon van egy olyan térkép, mely bármiben a segítségünkre lehet.

Napló Online

A Google Maps a Google által fejlesztett ingyenes online térképszolgáltatás. Az elérhető térképek és műholdfelvételek az egész Földet lefedik.  Egy utazás során ritkán hagyjuk otthon a mobiltelefonunkat, így ha abban tároljuk vagy azon keresztül érjük el úti célunk térképét, biztos, hogy az mindig velük lesz.
 
Ha internetes, elektronikus térképről van szó, biztos mindenkinek eszébe jut a Google Maps. A népszerű szolgáltatásnak már létezik mobiltelefonokra optimalizált változata is. A Java futtatására alkalmas mobilokra egy kis alkalmazást kell letölteni, ami azután hasonlóan fog működni, mint a számítógépes változat. Az alkalmazás és a szolgáltatás használata ingyenes, azonban a térképek, nagyítások online töltődnek le, így az adatforgalom után kell a mobilszolgáltatónknak fizetni. Választhatunk, hogy a térkép rajzolt vagy inkább a műholdképes változatát használjuk.
 
A telefonon futó Google Mapsben megkereshetjük a legközelebbi benzinkutat, szállodát vagy pizzériát.Útvonaltervezőként is használhatjuk a rendszert, a térképen színes vonal jelzi, merre kell haladnunk, hogy elérjük a célunkat. A program legújabb változata már tartalmazza a My Location funkciót, amely a mobilhálózat segítségével meg tudja határozni tartózkodási helyünket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!