Bulivan

2010.06.28. 09:33

Stevie Wonder Michael Jackson előtt tisztelgett Glastonburyben

Pilton - Stevie Wonder koncertjével zárult az idei Glastonbury Fesztivál: a rhythm & blues és a soul 60 éves amerikai királya karrierje legnagyobb slágereit adta elő és az egy éve elhunyt Michael Jackson emléke előtt is tisztelgett a mintegy 100 ezer fős közönség előtt.

MTI

A 18-szoros Grammy-díjas vak énekes, billentyűs, zeneszerző Jackson Human Nature című dalát harmonika-kísérettel adta elő. Több mint kétórás koncertjén Stevie Wonder természetesen eljátszotta talán legnépszerűbb dalát, a Superstitiont, valamint a Beatles egyik klasszikusát, a We Can Work It Out-ot is.

Wonder felhívta a színpadra Michael Eavist, a Glastonbury Fesztivál alapítóját és elénekelte neki Happy Birthday című dalát, hiszen a könnyűzenei fesztivál idén ünnepelte negyvenedik születésnapját.

Eavis elégedett lehetett: az általános gyakorlattal ellentétben a négynapos fesztiválon idén végig hét ágra sütött a nap, Stevie Wonder nagyszerű koncertje ráadásul némi gyógyírt jelenthetett az angol futballválogatott vasárnapi súlyos vereségére Németországtól a labdarúgó-világbajnokságon; utóbbit a szurkolók óriás kivetítőkön követhették a fesztiválon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!