Bulivan

2010.06.10. 07:06

Újra megjelenik az R.E.M. egyik legismertebb albuma

Dupla-CD formátumban, digitálisan feljavított változatban újra megjelenik az R.E.M. 1985-ös albuma, a Fables Of The Reconstruction című nagylemez. A kiadvány annak idején a zenekar negyedik sorlemeze volt.

Gyuricza Ferenc

A kiadvány újbóli megjelenésének apropóját az eredeti kiadás 25 éves jubileuma jelenti. A Michael Stipe énekes, Peter Buck gitáros, Mike Mills basszusgitáros és Bill Berry dobos alkotta R.E.M. az 1984-es turné során született új zenei ötleteket valósította meg, amikor egy amerikai stúdióban megírták a Fables Of The Reconstruction dalait.

A lemez anyagát 1985 telén Londonban véglegesítették. Az album hangulatát a zenekar tagjai szerint a környezeti, időjárásbeli és kulturális változatosság mellett Joe Boyd producer hatása is befolyásolta.

A Fables Of The Reconstruction lemez mérföldkőnek számít a zenekar történetében, hiszen ettől kezdve figyelhető meg az R.E.M-re jellemző, a mindennapi életről szóló történetmesélős szövegvilág. Az album nem lett kiemelkedően sikeres, hiszen a Billboard magazin listáján csak a 28. helyig jutott, Nagy-Britanniában pedig a 35. helyet szerezte meg. A nagylemezről két dal jutott még a különböző listákra, a Can’t Get There From Here, illetve a Driver 8. Előbbi a 14., utóbbi a 22. helyezést érte el.

A jubileumi kiadás a digitálisan feljavított eredeti dalok mellett 14 eddig kiadatlan demo-felvételt tartalmaz. A lemezborítón a gitáros Peter Buck gondolatai olvashatóak, de az album négy képeslapot és egy posztert is tartalmaz. A CD-vel egy időben az újrakiadás bakelit lemezen is megvásárolható lesz.

Még több zenei hír itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!