Bulivan

2010.07.03. 08:39

Dzsesszert: ez öröm is, zene is

Igazi örömzenében lehet része annak, aki ellátogat a Dzsesszert egy koncertjére. A '30-as évek zenei hangulatát megidéző négyes a lapunk által támogatott Álomesküvőn is fényesen bizonyította létjogosultságát.

Szabó Péter Dániel

- Fél éve, egy körvonalazódó bécsi szerződés apropóján alakult a banda. Horváth Roland dobos és Hobb Henrik nagybőgős keresett meg, hogy zenéljünk együtt. Simon Emőke énekesnővel karöltve neki is fogtunk egy dzsessz- és szvingnótákat tartalmazó műsor előkészítésének. Az ausztriai szerződésből végül nem lett semmi, mi azonban annyira élveztük a közös munkát, hogy együtt maradtunk - idézi fel a kezdeti időket a billentyűs hangszerekért felelős Károlyi László.

A produkció az egyik impozáns füredi kávézóban mutatkozott be a közönségnek. Hetente zenéltek a Balaton-parti helyen, Sade és a Budapest Bár dalai, no meg a klasszikus slágerek könnyed, dzsesszes átiratai hamar meggyőzték a kétkedőket. Merthogy az általuk játszott nóták ismertek, csak épp nem mindennapi köntösbe "öltöztetve" (pl.: Beatles szvingben) prezentálják az élő fellépések alkalmával. 

- A névválasztásunk is jól tükrözi a zenekar szellemiségét. Igényes, kávéházi muzsika, ami kellemes kísérője lehet egy-egy nyári estének. Ráadásul mindannyian örömből csináljuk, hiszen mindenki kiélheti zenei kísérletező kedvét, legyen szó latinos ritmusokról vagy épp a dzsessz-sztenderdekről.

Ami a Dzsesszert jövőbeni terveit illeti, a kvartett nem titkolt célja, hogy kongásokkal és fúvósokkal kiegészülve egész estés partizenekarrá fejlődjenek, hiszen az elmúlt hónapok - többek között a lapunk által patronált Álomesküvő is - fényesen bizonyították, hogy komoly igény van a megszokottól eltérő, ám nívós muzsikára. 

Jelenleg egy három-négy órás műsorunk van, amelyet szeretnénk tovább-fejleszteni. Nem titkolt célunk, hogy a későbbiekben saját szerzeményeket is beépítsünk majd a programba, de ez még a jövő zenéje - zárja a beszélgetést Károlyi László.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!