Bulivan

2010.08.23. 12:19

Neil Patrick Harris és Jamie Oliver is kapott alkotói Emmy-díjat

Los Angeles - Neil Partick Harrisnek, a sikeres tévésorozat, a Glee vendégsztárjának, valamint Jamie Oliver brit sztárséf műsorának is jutott a hét végén Los Angelesben átadott alkotóművészeti Emmy-díjakból.

MTI

Bár az amerikai tévészakma minden idegszálával a jövő heti Emmy-ceremóniára koncentrál, nagy érdeklődés övezte a televíziós díjak alkotóművészeti ágaiban odaítélt, technikai elismerések kiosztását is a hollywoodi Nokia Színházban.

Az HBO második világháborús sorozata, a The Pacific hét díjat zsebelt be, többek között a szereposztását, a látványeffektusait és a művészeti rendezését ismerték el.

A Modern család és a Glee című sorozatok közötti verseny az előbbi javára dőlt el: a családfilm három trófeát szerzett meg, míg a musicalszéria kettőt. A Glee díjainak egyikét a gála házigazdája, Neil Patrick Harris vehette át a sorozatbeli vendégszerepléséért.

A brit sztárszakács, Jamie Oliver a túlsúlyos Amerikának szánt reformétlapjával nyerte el a legjobb valóságshow-nak járó "kreatív Emmyt". A Food Revolution című sorozat nagy lendülettel kampányolt a gyermekkori elhízás megelőzéséért.

A Mad Men - Reklámőrültek két technikai elismerést szerzett: a drámai szereposztáson kívül a szereplői hajstílusát díjazták.

A csatornák versengése a jövő heti díjkiosztó előtt egyelőre az HBO javára dőlt el: a csatorna 17 kategóriában kerekedett felül, míg az ABC 15, a Fox pedig 9 díjat gyűjtött össze.

Az Emmy technikai díjainak átadása után rendszerint világosabban kirajzolódik, mire lehet majd számítani a főműsoridős Emmy-díjátadón. Az elemzők szerint azonban egyelőre távolról sem biztos, hogy a népszerű Glee-sorozat, amely összesen 19 kategóriában nyerhet az augusztus 29-i ceremónián, valóra is tudja-e váltani minden jelölését.

"Ha a tévérajongókat kérdezzük, szerintük a Glee kerül ki győztesként, ha a hollywoodi bennfenteseket, a Modern családot fogják mondani, ha pedig az Emmy-szakértőket, ők A stúdiót valószínűsítik" - mondta Tom O'Neil, a The Envilope.com szakírója.

A vasárnapi ceremónián a drámai sorozat kategóriájában a Breaking Bad, a Dexter, A férjem védelmében, a Lost - Eltűntek vagy a True Blood - Inni és élni hagyni viheti el a trófeát. A vígjátéksorozatok terén pedig a Félig üres, a Glee, a Modern család, a Jackie nővér, A hivatal és A stúdió között dől majd el a versengés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!