Bulivan

2010.09.21. 09:12

Mészöly Ágnes regénye, a Heaven Consulting alapján forgat filmet Dyga Zsombor

Budapestm - Mészöly Ágnes 2008-ban megjelent regénye, a Heaven Consulting alapján készíti új filmjét Dyga Zsombor, aki a tervek szerint tavasszal kezdi forgatni a parádés szereposztással készülő alkotást.

MTI

Mint azt a filmrendező az MTI-nek elmondta, sokáig keresett egy jól megfilmesíthető történetet, végül a készülő film operatőre, Marosi Gábor ajánlotta neki Mészöly Ágnes regényét.
   
"Másfél éve kaptam a kezembe a könyvet, és azonnal eltrafált. Mészöly Ágnes könyve romantikus 'rise and fall' sztori, egy bombasztikusan eredeti felvetéssel, rafkós szerkezettel, érett drámával és imádnivaló karakterekkel" - indokolta a rendező a választását.
   
Dyga Zsombor, aki Köntörfalak című filmjével a 41. Magyar Filmszemlén a legjobb rendező díját kapta (négy másik díj mellett) elmondta: a mozi egy 30-as éveiben járó, kifejezetten jómódú anyuka meséje, aki kitalálja az "évszázad üzletét".
   
"Hogy ezt miként valósítja meg, a hátterét adja a filmnek, az előtérben egy karmikus szerelem története bontakozik ki" - tette hozzá.
   
A filmet tavasszal kezdik forgatni több etapban, a gyártást a Köntörfalakat is jegyző Filmteam végzi, a film producere Major István.
   
"Tavasztól tavaszig közel négyszáz nap történetét sűrítjük össze, így ez egy teljesen más kihívás lesz, mint mondjuk a Köntörfalaknál, vagy a majdnem real time játszódó Utolérben" - árulta el a rendező, aki nevek említése nélkül "parádés szereposztást" ígért.
   
"A megszorítás minden filmest érint, így minket is. A szakmának ki kell találnia, hogyan lehet más módon összerakni a költségvetést" - vélekedett Dyga zsombor, aki hozzátette: jelenleg is azon ötletelnek, hogyan lehet előteremteni azt a körülbelül 200 millió forintot, ami a filmhez kell.
   
A stábról Dyga Zsombor elárulta: ugyanazokkal dolgozik majd együtt, akikkel a Köntörfalakat forgatta. "Jól összeszokott stáb ez, nincs miért változtatni" - mondta a rendező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!