Bulivan

2010.11.12. 12:11

Újabb évadot kezdhet a Simpson család

Los Angeles - A Fox televízió újabb évadot szavazott meg A Simpson család című nagysikerű sorozatának, amely már eddig is a leghosszabb ideje futó amerikai televíziós komédiának számított.

MTI

"Mint sok 22 éves, a Simpson család is irtóra örül, hogy otthon maradhat - a Fox csatornán - és reméli, hogy még sokáig nem kell kilépnie a való életbe" - fogalmazott Al Jean producer a 23. évadát megkezdő animációról. Az új szezonnal együtt a sorozat epizódjainak száma eléri az 515-öt.

Az öttagú rajzfilmfamília - Homer, Marge, Bart, Lisa és Maggie - az amerikai kultúra visszásságait kifigurázó bizarr kalandjaival eddig összesen 27 Emmy-díjat érdemelt ki. A családfő, Homer ingerült felhorkanása, a "D'Oh!" még az oxfordi angol szótárba is bekerült, és a Simpsonoknak már csillagjuk is van a hollywoodi Hírességek sétányán.

A sorozatot több mint száz országban, ötven nyelven sugározzák. Az óriási rajongótábort vonzó "jelenség" még a Vatikánt sem hagyta hidegen. A pápai állam hivatalos lapja elismerően szólt a szériáról, és egyik cikke a közelmúltban azt is kifejtette, hogy Homer és Bart katolikusok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!