Bulivan

2011.02.15. 18:20

Bárány Attila lett az év lemezlovasa

Ötödik alkalommal rendezte meg díjátadó ünnepségét a D.J. Szövetség néven is ismert Magyar Lemezlovas Egyesület. A műfajok széles skáláját felvonultató mezőnyben a legismertebb sztár D.J.-k, feltörekvő újoncok, valamint a különböző underground szubkultúrák képviselői egyaránt szerepeltek.

Gyuricza Ferenc

A szavazáson az ezerhez közelítő létszámú szervezet tagjai három kategóriában döntötték el, kit tart a szakma az előző év legjobbjainak. Az első fordulóban a szövetség tagjai bárki jelölhettek - így a szervezethez nem tartozókat is -, akinek az előző évi teljesítményét elismerésre méltónak találták. Az év felfedezettje, Az év producere és Az év D.J.-je kategóriákban legtöbb jelölést kapott tíz-tíz személy került a jelöltek közé, a második fordulóban rájuk szavazhatott az egyesület minden tagja.

A szavazási procedúra során Az év felfedezettje kategóriában Baki Gábor, azaz Andro meggyőző fölénnyel aratott győzelmet, Az év producere választás azonban már sokkal kiélezettebb küzdelmez hozott, itt a tavalyi győztes Stereo Palma, azaz Náksi Attila és Brunner Zsolt közös projektje csak kevéssel bizonyult jobbnak Jay Lumen-nél, míg a harmadik helyen Belocca és a Lauer & Canard páros végzett holtversenyben. Az év D.J.-je cím büszke tulajdonosa ugyancsak ismételni tudott: Bárány Attila immár sorrendben harmadik alkalommal nyerte el az elismerést, ezúttal Sterbinszky-t és Andro-t megelőzve.

A gálán a Magyar Lemezlovas Egyesület elnöksége közelgő ötvenedik születésnapja apropóján életműdíjjal jutalmazta Palotai Zsoltot, a hazai underground zene- és partikultúra kiemelkedő egyéniségét. A gála bevételeinek egy részét a D.J. Szövetség a szakmát súlyos betegsége miatt feladni kényszerülő, néhány éve agyvérzést kapott Géczi Lászlónak ajánlotta fel.

Még több zene!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!