Bulivan

2013.01.09. 11:22

Félidős sorozatok - Ezúttal jó a felhozatal

A téli hónapok is sok érdekességet tartogatnak a televíziós sorozatok rajongóinak, hiszen az idei midseason, azaz évadközti időszakban igen érdekes szériák kerülnek képernyőre.

Szabó Péter Dániel

Korábban lesajnált, az egész éves sikerre alkalmatlannak tartott sorozatok gyűjtőhelye volt a január és a február, ám az utóbbi években jobbnál jobb történetekkel lepik meg a tévénézőket a derék amerikai producerek. Ami az idei évet illeti, a helyzet különösen jó, egyes szakblogok szerint még az őszinél is jobb a felhozatal.

Ez persze nyilván túlzás, de annyi biztos, hogy például a CW csatorna Carrie Diaries címmel leforgatott szériája, főképp a hölgyek körében komoly sikerre számíthat. Az örökzöld Szex és New York előzménysorozata a nyolcvanas években játszódik, s az ifjú, alig 16 esztendős Carrie Bradshaw mindennapjaiba enged betekintést. Megtudhatjuk, hogy egy amerikai kistelepülésről hogyan jutott el álmai városába: New Yorkba. Jó hír, hogy a Viasat3 jóvoltából a hírek szerint már tavasszal szinkronizált verzióban is nézhető lesz a sorozat.

AnnaSophia Robb amerikai színésznő játssza majd a fiatal Carrie Bradshaw-t a sorozatban (Fotó: CW)

A múltban játszódik az NBC Hannibal című sorozata is, csak épp a kevésbé pozitív hős, Hannibal Lecter korai éveit veszi górcső alá. A pszichiáter és komolyzene-rajongó doktor életének azon szakaszát követhetjük nyomon, amikor még titokban tudta tartani gyilkos ösztöneit, ám a filmből is ismert FBI-ügynök, Will Graham épp Lecterhez fordul segítségért, hogy elkaphasson pár elmeháborodott bűnözőt.

Komoly várakozás előzi meg az FX csatorna új sorozatát is. Az Americans című opusz középpontjában szovjet kémek állnak, akiket ara képeztek ki otthon, hogy tökéletes amerikaiként éljék életüket, s persze várják az hazai parancsokat  az imperializmus romba döntését illetően. Így tesznek hát, s nyugodtan, középosztálybeli honpolgárként élnek a tengerentúlon, mígnem a kémcsalád mellé egy olyan FBI-ügynök költözik, akinek pont az a dolga, hogy orosz hírszerzőkre vadásszon.

 

 

 

Szintén érdekesnek ígérkezik Kevin Bacon első sorozat főszerepe a Following című szériában. A történet egy sorozatgyilkosról szól, akit Bacon karaktere, Ryan Hardy kapott el évekkel ezelőtt, ám a rendőr is olyan lelki és testi sérüléseket szenvedett el, hogy teljesen tönkrement. A hűvösön töltött évek alatt a főgonosz, Joe Carroll azzal foglalatoskodott, hogy követőket toborozzon magának, s amikor meglóg a börtönből, rászabadítja a többi elmebajost a világra. Hardy dolga elkapni őt és zavarodott követőit.

Formabontó sci-fi sorozatnak ígérkezik a SyFy csatorna vállalkozása, ugyanis a tévétörténelemben először egy játékosok tízezreit megmozgató online szerepjátékkal párhuzamosan kerül majd a tévébe. A két platform kiegészíti egymást, lesz köztük átjárás, például a játék karakterei közül többen feltűnnek majd a tévében is és fordítva. A Defiance sztorija a nem túl távoli jövőben (2037) játszódik, amikor is egy idegen faj érkezik bolygónkra, a hajóik lezuhannak, a rajta levő gépezetek pedig elkezdik átalakítani a bolygót. Innentől közösen élnek együtt az emberek az idegenekkel, s a sorozat tulajdonképpen egy társadalmi dráma lesz, persze némi partizánharccal és ellenállással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!