Bulivan

2013.08.28. 11:34

Őszi televíziós sorozatmustra

Az évek óta sikeres szériák mellett új, izgalmasnak ígérkező sorozatok is érkeznek ősszel a tengerentúli televíziós csatornákra, a legjobbakat rövidesen Magyarországon is láthatjuk majd.

Szabó Péter Dániel

Több ízben írtunk már arról, hogy a korábban lesajnált televíziós sorozatok virágkorukat élik az utóbbi években. Mivel jó üzletnek bizonyult a sorozatkészítés az amerikai stúdiók egyre több pénzt fordítanak erre a célra, így igényes és látványos szériák készülnek, egyre jobb és ismertebb színészek tűnnek fel a képernyőn. Nem véletlen, hogy hazánkban is egyre több nyomtatott és internetes lap foglalkozik a témával, hiszen a világhálónak köszönhetően hétről hétre rengetegen követik az aktuális részeket.

Ezen a fronton a szeptember a csúcsidőszak, minden nagy csatornán ekkor startolnak el a legnagyobb költségvetésű sorozatok. Nincs ez másképp idén sem.

Folytatódik például az Emmy-díjat, azaz a tévés Oscart is bezsebelő Homeland (Magyarországon Belső ellenség néven látató). A Barack Obama amerikai elnök által is kedvelt drámának immár a harmadik évada kezdődik. A történet főszereplője egy amerikai katona, Nicholas Brody, aki iraki szolgálata alatt az ellenséges erők fogságába esik, azonban csodával határos módon, nyolc év elteltével sikerül kiszabadulnia. A hazájában hősként tisztelt és ünnepelt Brody életét csak a CIA keseríti meg, akik a másik oldalhoz való átállását gyanítják. Nem is ok nélkül.

Az Emmy-díjas Claire Danes a Homeland – A belső ellenség című sorozat egyik főszereplője (Fotó: Showtime)

Visszatérnek a képernyőre a démonokat és egyéb fura szerzeteket üldöző Winchester-testvérek, azaz startol a Supernatural (nálunk Odaát címmel adják) kilencedik szezonja, de a téma kedvelőinek a természetfeletti lényekkel teletűzdelt Grimm című szériával is érdemes egy próbát tenniük.

Ami az újoncokat illeti, több reménykeltő produkciónak adtak zöld utat a mindenható producerek. Új széria, ám régi történetet dolgoz fel például az NBC-re érkező Dracula. A Tudorokból ismert Jonathan Rhys Meyers-el a főszerepben készült széria sztorija ígéretesnek tűnik. Az 1890-es években főhősünk Londonba érkezik amerikai üzletemberként, aki el akarja hozni a modern tudományokat a viktoriánus társadalomba. A valódi célja persze, hogy bosszút álljon azokon, akik évszázadokkal előtte halhatatlansággal átkozták meg. Egy akadály van csupán: egy nő, akibe beleszeret, mert elhunyt felesége reinkarnációjának tűnik.

Egy ember-android nyomozópárosról szól a FOX tévécsatorna Almost Human (Majdnem ember) című sorozata. 2048-ban játszódó, akciódús nyomozós szériában a járőrök emberszerű androidokkal dolgoznak. A főszereplő 17 hónapos kómából ébred fel, nem emlékszik semmire, csak annyira, hogy megölték a társát. Nem igazán kedveli az androidokat, ám kap maga mellé egy kiselejtezett, néha váratlan érzelmi reakciókat produkáló robotot, akivel érdekes kalandokba keverednek.

A mozis sikerek után a tévések is megpróbálják meglovagolni a képregény adaptációk népszerűségét, ennek példája a Marvel’s Agent Of Shield. A fantasztikus krimisorozatban egy a Marvel univerzumból ismerős különleges nyomozócsoport Coulson ügynökkel az élén kutat majd szuperhősök és az általuk kiváltott nem mindennapi események után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!