Bulvár

2010.05.04. 18:54

Röpködő vagyonok

Váláskor mindig egyvalaki győz: az ügyvéd. Ezt vallja Fiona Shackleton angol sztárügyvédnő is, aki számos híres párt választott el egymástól. Jelenleg Cheryl Cole popénekesnő és Ashley Cole angol első ligás focista perében jár el, hogy felbontsa a négy év után befuccsolt házasságukat.

Kiss Nikolett

Dr. Shackleton eddigi legszaftosabb ügye Sir Paul McCartney (65) és Heather Mills (40) válása volt. A per végén körülbelül 100 millió eurót spórolt meg ügyfelének, McCartneynak, akitől Mills eredetileg 138 millió eurót követelt, de Fiona ügyeskedése révén "csak" 26 milliót kaszált. A feldühödött Heather mérgében állítólag leöntötte exférje ügyvédnőjét egy pohár vízzel a tárgyalóteremben. Ám a hideg víz sem hervasztotta le Fiona arcáról a győztes mosolyt.

Nem minden ellenfél reagál olyan ordenáré módon, mint Heather. Diana hercegnő például Károly hercegtől való válása után egy csokor virágot küldött neki, köszönetképpen a diszkréciójáért. Az ügyvédnő megakadályozta ugyanis, hogy az angol trónörökös és akkori feleségének válása nyilvános és botrányos sárdobálásba torkolljon.

Shackleton asszony előkelő angol családba született. Első híres ügye András hercegnek és feleségének, Fergie-nek a bontópere volt, s András ajánlotta őt a fivérének, Károlynak. Fiona Shackleton két felnőtt lány anyja, és magánemberként nem kellett átélnie a válást. Több mint negyed évszázada boldog házasságban él, s azt vallja, hogy az utolsó dolog a válás, amit bárkinek is kívánna.

Míg a válások abszolút nyertesei az ügyvédek, igazi áldozatai a gyerekek.  A civilekhez hasonlóan a sztárok sem kímélik a gyermekeiket, ha válásról van szó. A már emlegetett Heather Mills például azzal zsarolta Pault, hogy intim részleteket tereget ki a házasságukról, ha nem emeli fel közös kislányuk, Beatrice tartásdíját.

Jude Law (35) és Sadie Frost (42) képesek a válás után is háttérbe szorítani személyes érzelmeiket és sérelmeiket közös gyermekeik érdekében. Reese Whiterspoon (32) és Ryan Phillipe (33) is példát mutat. Phillipe ma már örül, hogy volt felesége nagyon boldog Jake Gyllenhaallal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!