Bulvár

2011.06.11. 11:01

Csillag születik: László Attila maradna, aki régen volt

A kedvence Máté Péter, ő pedig egy ország kedvence lett néhány hét alatt. Ez egyelőre kevéssé érdekli, most inkább attól fél, nehogy elődje szomorú sorsára jusson. László Attila, a székely fiú alig 14 évesen nyerte meg az egyik kereskedelmi csatorna tehetségkutató műsorát.

Horváth Viktória

Csodálatos hangjával lenyűgözte a zsűrit és a nézőket is a képernyő előtt. Lakóhelye pedig kicsit összekapcsolódik Zalával. Ugyanis a Nagykanizsán élő lányán keresztül értük utol Szász Gittát Kézdivásárhelyen, ahol Attila is él. Gitta jól ismeri a László családot, mint mondja, mindenki nagyon büszke Attilára a harmincezres településen: a város pár hét alatt teljesen felbolydult.

– Végigizgultuk az összes adást, nagyon szurkoltunk neki. Amikor megnyerte, sírtunk örömünkben és másnap mindenki erről beszélt Kézdivásárhelyen – mondta Szász Gitta, aki lánya esküvőjén járt nemrég Zalában.


Szerinte a László család nagyon jóravaló, rendes emberekből áll, ezért különösen megérdemlik az örömöt.

– Mindig is szerepelni akartam egy ilyen műsorban, így mikor tudomást szereztem  arról, hogy idén is lesz Csillag születik, rögtön jelentkeztem – mondta László Attila a kezdetekről lapunknak. A fiatal énekest telefonon értük utol a fővárosban. Nagyon elfoglalt, kicsit zavarban is van még, nem igen adott ennyi interjút korábban. – Először arra koncentráltam, hogy bejussak a legjobb 8 közé, mivel úgy gondoltam, hogyha onnan kiesek, már elértem a céljaim egy részét. Aztán persze az lebegett a szemem előtt, hogy minél előrébb jussak.



– Milyen érzés volt Balázs Fecóval énekelni a döntőben?

– Nagyon jó, hogy híres énekessel együtt énekelhettem, óriási élmény volt. A kedvencem egyébként Máté Péter, azért, mert nagyon „tiszta ember” volt.

– Mire gondoltál először, amikor kiderült, te nyerted a Csillag születiket?

– Mikor kimondták a nevemet, még fel sem tudtam fogni, hogy tényleg én nyertem, csak később tudatosult bennem, mi is történt velem. A szüleim is alig hitték el, a barátaim nagyon örültek, mert amióta először szerepeltem a tévében, azóta szurkoltak nekem és szorítottak értem – mondta a fiatal fiú, aki nem tapasztalta még, hogy bárkit is bántana vagy zavarna a székely kiejtése, igaz, Máté Péter dalait azért tudta úgy énekelni, mintha mindig is a magyar köznyelvet beszélte volna, mert lemezről tanulta be a szavakat, akárcsak az idegen nyelvű dalokat.



– Szirtes Tamás volt a kedvenc zsűritagom – árulta el az új kiscsillag, annak ellenére, hogy a szigorú ítész sokszor „megszurkálta”, mégis megkedvelte, talán éppen az őszinteségéért és nyíltságáért. – A legszebb pillanatom az volt az egész versenyben, amikor elénekelhettem az Egyszer véget ér a lázas ifjúság című dalt. A mezőnyben Szabó Ádámnak és Krizbai Tecának drukkoltam, ők végig nagyon jók voltak.

Nem tudja még, mit akar tanulni, de nem hagyja abba a sulit, bárhogyan is alakul az élete a hirtelen jött siker miatt. Egy művészeti gimibe iratkozott be Sepsiszentgyörgyön, de nem biztos, hogy oda fog járni szeptembertől. Bár odavannak érte a lányok, egyelőre a karrierjére koncentrál, nem sürgeti, de nem is hárítja el, ha megtalálja a szerelmet. Egy ideig Pesten maradnak a szüleivel, sok interjú, szereplés és fellépés várja, de úgy tervezi, ingázni fog a két ország között, mivel mindkettőt szereti.

– Sok fellépést szeretnék Erdélyben és Magyarországon is. Emellett jó lenne egy saját dalt és lemezt készíteni, de a stílusáról még nincsen konkrét elképzelésem – mondta szerényen, akit a kézdivásárhelyi kántor tanított meg az első énekhangokra. 



Népszerűség
Tudja, még nagyon fiatal, ahogy azt is, elődje, a korábbi kiscsillag, a szintén határon túlról érkező Utasi Árpi nem tudott mit kezdeni a hirtelen jött népszerűséggel. A tehetség csak egyik összetevője a sikernek, emellé még sok más is kell. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!