Bulvár

2016.12.25. 10:05

Brad Pitt is öregszik. De még mennyire!

Nagyon kíváncsi voltam, hogy mit produkál a filmvásznon Brad Pitt és Marion Cotillard, főleg miután Brad megromlott házassága kapcsán sokszor hírbe hozták a színésznővel.

Forgács Ádám

Sőt, olyan hírek láttak napvilágot, miszerint Angelina Jolie a francia színésznő miatt válik. Mindkét színész tagadja az ellenük felhozott vádakat... Bár, ha a pletykák igazak is lennének, Angelinának egy szava sem lehetne, hiszen annak idején Janifer Anistonnal játszották el ezt a szerelmi drámát.  Akkor most ki-kinek a szövetségese?

Térjünk vissza a filmhez: Észak-Afrikában járunk a második világháború idején. Itt ismerhetjük meg a Marokkóba érkező Max Vatan hírszerzőtiszt (Bard Pitt)  és a francia ellenálló Marianne Beausejour( Marion Cotillard)  történetét, akik egy igazán veszélyes merényletre készülnek Marokkóban. Vérbeli profit alakítanak mindketten, akik a legmagasabb szaktudásukkal és hidegvérrel végzik a munkájukat. Ebből kerekedik ki egy szerelmes, kémes dráma. Az akció ideje alatt egy házaspárt kell alakítaniuk, hogy álcájuk minél hatásosabb legyen, munkájuk azonban egyre közelebb hozza őket egymáshoz, kapcsolatuk elmélyül olyannyira, hogy Max ajánlatot tesz Mariannak, hogy költözzön vele Londonba és legyen a felesége.

Érdekes kérdés, hogy szabad-e két kémnek egymásba szeretni? És ha igen, ezt hogyan tolerálják az országok kémszervezetei? Nekik sikerült.

Álomszerű életük azonban pillanatok alatt a legrosszabb rémálmukká válik, mikor Max-ot behívja felettese és közli vele, hogy a szolgálat figyeli egy ideje a nejét és valószínűsíthetően Marianne náci kém. A film komoly kérdéseket forszíroz. Kihez maradjon Max hűséges, a hazájához vagy a családjához? A feleség valóban szerelemből ment hozzá a férfihoz, vagy ez egyfajta taktikai lépés volt? Létezik számára kiút, van egyáltalán megoldás a kialakult helyzetre? Érdemes elgondolkodni, hogy mit tennénk, ha Max helyében lennénk.

Érezhető a feszültség, izgalom, Max tépelődik, hogy valóban kettősügynök a feleség vagy ez csak egy rossz álom.  A film többször éri el az érzelmi csúcspontot, attól függetlenül, hogy Brad pocsékul alakítja az általa megformált karaktert. Számtalanszor megbizonyosodhattunk róla, hogy Pitt nem való filmdrámába, a hírneve sajnos vonzóbb, mint a játéka. Még szerencse, hogy ott van mellette Marion, aki hátán cipeli az egész filmet.

Nagyon tetszett, hogy a belső terek, épületek, ruhák, díszletek és az egész feeling kiválóan idézik a kor hangulatát. Az akció jelenetek nem nagyszabásúak, de korrektek és elegendők. Nálam a mérleg inkább a romantika és a dráma felé billen a kémes, thrilleres vonal kárára. Aki szeretné felidézni a kor szellemér, nézze meg nyugodtan, de a film egyszer nézős kategória, többet ne várjunk tőle!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!