<u>Téliesedik a piac</u>

<b>Veszprém</b> - Téliesedik a piac, egyre több olyan alapanyag jelenik meg a standokon, amelyek magas fűtőértékűek, így például különféle magvak, babok. Persze kaphatóak már a déligyümölcsök is a vásárcsarnokban. Körkép. <a href="http://www.naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20071106_piac"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Németh F. Bernadett

Kedden és pénteken kistermelőket is látni a veszprémi piacon, bár ha van merszünk utána kérdezni, vajon saját árujukat árulják-e, nem egyszer csalódnunk kell: kiderül, valaki megbízta az idős embereket az eladással. 


Különféle magvak, babok is megtalálhatóak a piacon

De azért találunk olyan árusokat is, akik saját kertjükben nevelt zöldséggel, gyümölccsel jönnek a piacra. Egy veszprémi asszony, aki a nevét nem akarja elárulni, a veteményesében termett babot árul, a tarka, nagyszemű és még puha zöldségért 400 forintot kér, de a fehér, kisszemű, tarka szárazbabot is hasonló áron kínálja. 

Az árus gombaszedés közben az erdőszélen csipkebogyót is szedett, abból pedig fáradságos munkával hecsedlilekvárt főzött. Egy háromdecis üvegnyit 400 forintért árul. Megjelentek a déligyümölcsök is a standokon, de sokan még inkább almát, 230-260 forintért, vagy körtét, 350-380 közötti áron vásárolnak. 

A teljes cikket a Napló szerdán megjelenő lapszámában olvashatják.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!