Az európai elitben

Debrecen - A kontinens legjobb úszói között jegyzik Kis Gergőt. A sportember a 400 gyors harmadik helye után 1500-on fényesített egyet érmén, második lett.

Novothny Ottó

- Boldog vagyok, mden remekül sikerült - foglalta össze a hétvége eseményeit a fiatalember. - Látatlanban elfogadtam volna a két érmet, noha utólag kissé bosszant a 400 vegyesen elmaradt bronz.

- Van még idő javítani, hiszen az egyik legfiatalabb vagy a mezőnyben.

- Ez is igaz. Most lesz egy hét szünetem, a haverok már jelezték, hogy nagyon várnak. A lazítást követően viszont három hónapos felkészülés következik. A cél: a hollandiai hosszú távú Európa-bajnokságon valami hasonlóval előrukkolni, mint most.

- Hölgyek is vannak a várók között?

- Biztosan, bár szeretem, ha én kezdeményezhetek. Az tény: remek időszak zárult le, remélem azonban, hogy jövőre ennél is több örömöt szerezhetek szeretteimnek.

- A szívem kicsit fáj a 400 vegyes négy százada miatt, de ez legyen a legnagyobb bajom - mondta Farkas András, Gergő kiváló mestere. - Úgy gondolom, hogy az olimpiáig még fejlődhet tanítványom, és azt sem szabad elfelejteni: csak 19 éves, tehát övé a jövő.

- A rövid távú sikerekből lehet következtetni a hagyományos (ötvenméteres) eredményekre?

- Vannak 25-ös specialisták, de ez ritka. Most majdnem mindenki itt volt, aki számít, és a 14:29-es új magyar csúcs olyan idő, ami világszínvonalon is jegyzett. Mi több, megkockáztatom: 400 gyorson is előrébb végezhetett volna Gergő 50-es medencében, hisz remekül úszik, de nem bajnok a fordulóknál.

- Gondolom, több klub is kerülgeti Gergőt.

- Összefogás kell, ha szeretnénk megtartani őt. Leérettségizett, a napi hat óra úszás mellett dolgozni nem tud. A fővárosban úszó sporttársai autót kapnak és komoly fizetéseket. Nem vitás, hogy őt is megkínálják ajánlatokkal, ahogy az Franciaországban is történt.

- Fantasztikus, végtelenül boldog vagyok - örvendezett Schwartz Béla ajkai polgármester. - Nagyon örülök, hogy az úszókra az elmúlt néhány évben nagyobb figyelmet fordítottunk, hiszen remekül teljesítettek.

- A neheze valószínűleg még csak most következik, hiszen az európai elitben rengeteg a csábító .

- Tisztában vagyunk vele, és amint hazaérnek, azonnal egyeztetünk mindkettejükkel. Szeretnénk, ha Ajkán maradnának és ennek érdekében mindent el fogunk követni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!