<u>Megoldatlan Leader-ügy</u>

<b>Somló </b> - Húsz napot kapott a további egyeztetésre az Ajka, Devecser, Pápa térségében két Leader közösség, melyek határait a jelentős területi átfedés miatt eddig nem sikerült eddig tisztázni. <a href="http://naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20071202_leader"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Győrffy Árpád

Egy héttel ezelőtt már hírt adtunk arról, hogy a megyénkben alakult hat közösség közül négy gyakorlatilag már megkapta a lehetőséget a folytatásra. Ugyanakkor a Gerence-Marcal-Rába-Somló Környéke, illetve a Somló-Marcalmente-Bakonyalja helyi csoportokat "további szervezésre" utasították.


A Somló madártávlatból

Egy pénteki somlói fórum szünetében Gőgös Zoltán, a földművelésügyi és vidékfejlesztési tárca államtitkára a Napló kérdésére elmondta, ha az érintettek saját maguk nem tudnak megegyezni a határokról, akkor a húsz nap lejárta után az irányító hatóságnak kell dönteni. 


Gőgös Zoltán

A politikus szerint - aki az egyik csoport területére eső lakóhelye révén is érintett az ügyben - a nagy területre kiterjedő átfedések miatt az látszik a legszerencsésebbnek, ha egyetlen csoport alakul a kettőből. Az államtitkár úgy véli, hogy egyesülés esetén az egyik fontos kérdés a vezetőségbe kerülők kiválasztása lenne. 

A teljes cikket a Napló hétfőn megjelenő lapszámában olvashatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!