<u>Ellenőrzött betegek</u>

<b>Veszprém</b> - Januártól, aki nem rendelkezik érvényes tb-kártyával és egészségügyi ellátást igényel, Apeh ellenőrzésre számíthat. <a href="http://www.naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20080107_ellenorzott_betegek"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Martinovics Tibor

A háziorvosok továbbra is csupán felhívják a betegek figyelmét a taj-kártya hitelesítésére, a jelenlegi szabályoknak megfelelően a jogviszonnyal nem rendelkezőket is ellátják még, a tizennyolc év alattiaknak pedig alanyi jogon jár az orvosi ellátás - tudtuk meg a veszprémi háziorvosok egyesületének elnökétől. 

Dr. Szabó Etelka hangsúlyozta: a házi orvos csak figyelmeztet, az egészségügyi ellátást nem tagadhatja meg, a biztosítási jogviszony rendezése nem feladata. 

Ha a figyelmeztetett beteg nem tesz a biztosításának rendezése érdekében semmit, akkor sem kerülheti el az ellenőrzést, mivel esetükben a háziorvosok betegforgalmi jelentése alapján az Országos Egészségbiztosítási Pénztár kezdeményezi az Apeh ellenőrzést. 

A cikk folytatását a kedden megjelenő Naplóban olvashatják.



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!