<u>Értelmetlen kötélhúzás?</u>

<b>Veszprém</b> - Tovább gyűrűzik a Szabad Demokraták Szövetségének megyei szervezetében a botrány. A személyi kérdések miatt a szervezet egyedüliként az országban nem foglalt állást a liberális párt koalóciós szerepével kapcsolatban, pedig a hónap végén rendkívüli küldöttgyűlés lesz. <a href="http://naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20080416_szdsz"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Martinovics Tibor

- Egyedül maradtunk ezzel az országban, holott ez lett volna a lényeg. A koalíció most sarkalatos kérdés párton belül, ennek ellenére a legutóbbi általam összehívott megyei választmányi ülés a személyemet érintő értelmetlen vitába torkollt. 

A tagok nem voltak hajlandóak még napirendre sem venni a koalíciós szerepünkről szóló vitát, mondván ez csak egy x kérdése számukra. Nem tudtuk kijelölni az országos ülésre küldendő mandátum ellenőrt sem. Ezekre most már nincs is esély - fogalmaz dr. Tihanyi László (képünkön), a megyei SZDSZ elnöke, akit a választmány a tisztség betöltésére való alkalmatlansága miatt többször, több fórumon lemondásra szólított már fel. 

A múlt héten tartott ülésen viszont az elnök maga kezdeményzte azon választmányi tagok lemondását, akik nem kívánnak elhatárolódni a párt szabályzatával ellentétes politizálástól. Ezt később az érintettek cáfolták az MTI-nek. 

Erről Tihanyi úgy vélekedik, az ülés minősíthetetlen hangvételű volt, amelyet időközben néhányan el is hagytak, így elképzelhetőnek tartja, hogy nem tudatosult mindenkiben a lemondásra szóló felszólítása. 


Egy tunya, kényelmes, önmagába zárt szervezet életébe akartam változást hozni - mondja dr. Tihanyi László

Dr. Tihanyi László, lapunknak többször nyilatkozta: eltávolítása a párt alapszabályával ellentétes, abban a visszahívhatósági intézmény nem létezik, ráadásul a lemondatásának indokait világosan nem is fogalmazták meg a választmány tagjai illetve a megyei alelnökök, azok kreált ürügyek csupán. nbsp;Tudom mi a bajuk velem. 

- Egy tunya, kényelmes, önmagába zárt szervezet életébe akartam változást hozni. Rendet tenni. Ez a többségnek nem tetszik. Engem kezdettől fogva bábnak szántak, aki majd hülye orvosként, a politikához mit sem értve befogja a száját, nem mozdul ki Balatonfüredről, ők pedig intézik a párt ügyeit - magyarázza az elnök, aki a füredi szívkórházban főorvos.

A cikk folytatását a csütörtöki Naplóban olvashatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!