<u>4,3 milliárdos támogatás kutatásfejlesztési célokra</u>

<b>Veszprém</b> - Ilyen jelentős összegű támogatás még nem érkezett a Pannon Egyetemre, fogalmazott <em>Rédey Ákos</em> rektor a mai sajtótájékoztatón, ahol a TIOP pályázat jelentőségét ismertették. <a href="http://www.naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20080813_tamogat"><strong>>>></strong></font></a>

Balla Emőke

Mint arról már lapunkban több alkalommal beszámoltunk, a kormány döntése alapján a Pannon Egyetem közel 4,3 milliárd forint fejlesztési támogatásban részesült; a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program 1.3.1 pályázat összegét az egyetem infrastrukturális és informatikai fejlesztésekre fordítja. 

Rédey Ákos, a Pannon Egyetem rektora a partnerség és az együttműködés jegyében a megyének és a városnak köszönte meg, hogy támogatták célkitűzéseiket. 

A volt gyerekkórház területén, melyet a megyei önkormányzat 99 évre adott használatba az egyetemnek, olyan tudásbázis kialakítása a cél, mely régiós, nemzetgazdasági érdekeket szolgál. A fejlesztések a székesfehérvári, keszthelyi és nagykanizsai képzési helyeket is érintik. 


A sajtótájékoztató egyetemi résztvevői

(Fotó: Kőrösparti Beatrix)


Réti Tamás, az egyetem stratégiai igazgatója hangsúlyozta, megújul az egyetem oktatási, kutatási és fejlesztési struktúrája, kutatótereket, kutató-fejlesztő-, innovációs központokat, valamint hallgatói tereket (Veszprémben hallgatói szolgáltatói központot, keszthelyen lovardát, Székesfehérváron kampuszt) alakítanak ki.

Orosz György kommunikációs és informatikai igazgató a projekt megvalósulását ismertette. A TIOP pályázat két fordulós, a második határideje október 19.: az egyetemnek a dokumentációkat, engedélyeket kell beszereznie. Többen úgy fogalmazták, ha nagy hibát nem követnek el, megkapják a támogatást. 

További részletek a Napló csütörtöki számában.



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!