<u>Jobb életesélyek a megyében</u>

<b>Megyei körkép</b> - Az új nagyvázsonyi, illetve tüskevári mentőállomáson augusztus közepén már elkezdődhet a munka, a zirci állomás átépítésére pedig megérkezett az engedély. <a href=" http://naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20080804_jobb"><strong>>>></strong></font></a>

Martinovics Tibor

- Ha elkészül a nagyvázsonyi, illetve tüskevári mentőállomás, akkor a megye ellátási szempontból két fehér foltja szűnik meg - hangsúlyozta a regionális mentőszolgálat vezető főorvosa. 

 - A nagyvázsonyi állomás műszaki átadása már megtörtént, már csak a használatba vételi engedélyre várunk. Az állomásra a hétköznapokon 12 órában dolgozó mentőautó mellett egy 24 órás kiemelt mentőegység is kerül - ami komoly fejlesztés. 

Ezzel a megye területének több, mint kilencven százalékában tudjuk már biztosítani a mentő tizenöt percen belüli kiérkezését - mondta dr. Czirner József

A Nagyvázsonyt és környékét, mintegy tizenhat települést ellátó mentőállomást a volt öregek otthonának teljes átalakításával építették meg összesen hatvan millió forintból, amelyet a megyei illetve a helyi önkormányzat, valamint az Országos Mentőszolgálat biztosított.

További részletek a Napló keddi számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!