<u>Ötvenegy nyertes rendezvény</u>

<b>Balatonfüred</b> - Hivatalos a balatoni regionális turisztikai pályázatok nyerteseinek listája: a Turisztikai Célelőirányzat terhére az idén 190 millió forint állt rendelkezésre a Balaton régióban. Három témában 84 nyertes pályázat született. <a hrefhttp://naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20080814_otvenegy"><strong>>>></strong></font></a>

Kiss Nikolett

Rosta Sándor, a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke elmondta: idén még nagyobb hangsúlyt fektettek a támogatás megítélésekor az egyes pályázatok turisztikai jelentőségére. 

Kiemelt szempont volt, hogy a rendezvény országos turisztikai vonzerővel bírjon és legalább országos szintű marketingkommunikáció álljon mögötte  amelyet egyébként támogatott a pályázat, a marketingeszközök újszerűek legyenek és új célpiacokat kapcsoljanak be. 


A badacsonyi szüret is a nyertesek között van
(Fotó: archív)


Az animáció támogatásánál úgy érezte a bizottság, hogy tovább kellene fejleszteni az animációs tevékenységet a Balatonnál. 

Az animációs pályázatban tizenegy nyertesnek nyolcmillió forintot ítéltek meg. 

A programoknál 51 rendezvénynek, köztük az öbölátúszásnak, a badacsonyi szüretnek, a jubileumi lovasi napoknak, a kékszalag vitorlásversenynek, a balatoni kapunyitónak, a tihanyi szabadtéri játékoknak, a badacsonyi szüretnek, a füredi reformkori séta a századok között nevű rendezvénynek is ítéltek oda összesen csaknem 144 millió forintot.

A harmadik pályázatban támogatott kiadványok között többek között természetjárás, kerékpáros, vitorlás, aktív turisztikai kiadványok is szerepelnek összesen 22 35 millió forint értékben. 

További részletek a Napló pénteki számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!