<u>Egyházi megoldás világi gondokra</u>

<b>Marcaltő</b> - Megoldódni látszik a marcaltői Kmety György Általános Iskola és óvoda sorsa. Az eddig a Vocational Academy által fenntartott intézmény szeptember 1-től a Malomsoki Evangélikus Egyházközség fenntartásába került. <a href="http://www.naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20080904_marcalto"><strong>>>></strong></font></a>

Nagy Imre

Elmaradt bérek és egyéb juttatások, elégedetlen szülők, bizonytalan sorsú gyermekek és pedagógusok. Ez jellemezte az utóbbi időben az iskolát. Ám az új tanév ismét reménnyel tölti el mindazokat, akik aggódtak sorsáért. 


Százhatvanhét gyermek, köztük tizenegy elsős és ötven óvodás kezdte meg az új tanévet a Kmety György Evangélikus Iskola és Óvoda falai közt
(Illusztráció: archív)


Az evangélikus gyülekezetek által fenntartott intézmények sorában a tizenkettedik, a községben létesített iskolák közt az első a marcaltői. Augusztus 31-én, vasárnap az eddigiektől eltérő tanévnyitóra hívták a marcaltői, malomsoki és várkeszői gyermekeket. 

A kultúrházban tartott tanévnyitó istentiszteleten Ittzés János, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke hirdette Isten igéjét, és a régi-új igazgató, Kónya Tamásné nyitotta meg az új iskolaévet. 

További részletek a Napló pénteki számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!