<u>Kitüntetés a legendás kapusnak</u>

<b>Budapest - Balatonakarattya</b> - Balatonakarattyáért emlékérmet kapott a testület döntése értelmében <em>Grosics Gyula</em>, a legendás Aranycsapat kapusa, aki a kitüntetést betegsége miatt a múlt héten vette át a Kútvölgyi kórházban. <a href="http://naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20080902_kituntetes"><strong>>>></strong></font></a>

Halmos György

Orbán József - aki személyesen is jelen volt az átadáson - érdeklődésünkre elmondta, hogy a 86-szoros válogatott, olimpiai bajnok Grosics Gyulának negyven éve van ingatlana Balatonakarattyán, nagy népszerűségnek, elismertségnek és tekintélynek örvend szűkebb és tágabb környezetében. 

- Nagy örömmel és meghatódottsággal fogadta az emlékérmet a legendás kapus - emlékezett vissza. A kenesei delegáció felkérte Grosics Gyulát, hogy az ősz folyamán életéről, pályafutásáról tartson a fiataloknak előadást, élménybeszámolót, amennyiben egészségi állapota lehetővé teszi.


Sörédi Györgyné, Balatonkenese polgármestere adta át a kitüntetést Grosics Gyulának. 
A kitüntetett mellett felesége, középen Orbán József, a kép jobb oldalán pedig Pénzes István professzor, Grosics Gyula kezelőorvosa látható

(Fotó: Dr. Szócska Gábor)


Grosics Gyula állapota egyébként javult, a napokban elhagyhatta a kórházat. 

A helyi lapban a kapuslegenda életéről megjelent könyvből idéztek, amiben Grosics Gyula Balatonakarattyáról és az aligai úti ingatlanáról a következőket mondta: 

- Régebben sokat jártunk le, szerettem ezt a helyet, mert kiesik a forgalomból. Nincs lárma, csendes a környezet. 

Amióta a nyaralónk megvan, a 80-as évek eleje óta, legkedvesebb szórakozásom az volt, hogy lementem Akarattyára, bezártam magam mögött a kertajtót, leültem a partra és néztem a vizet. A vadlibákat és hattyúkat. 

És sokat olvastam. Tudod, milyen nagyszerű dolog a csendet hallgatni? Valójában mindennél beszédesebb...

További részletek a Napló szerdai számában.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!