<u>Kultúra éjjel-nappal</u>

<b>Megyei körkép</b> - Szeptember harmadik hétvégéjén rendezik meg a Kulturális Örökség Napjait. Szombaton és vasárnap hosszabbított nyitva tartással és zömében ingyenes belépéssel várták illetve várják a látogatókat a múzeumok, művelődési házak. <a href="http://www.naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20080920_kulturaejjelnappal"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Matolcsy Renáta

Bár Veszprém is csatlakozott az országos rendezvénysorozathoz, a nézelődők száma - köszönhetően a rossz időnek – igencsak visszafogott volt: mindössze pár százan, főként turistacsoportok éltek a lehetőségekkel. 

A Kulturális Örökség Napjai keretében a Művészetek Házához tartozó László Károly gyűjtemény, a Vass-gyűjtemény, a Csikász Galéria mindkét nap este hatig, míg a Veszprémi Érsekség kiállítóhelyei vasárnap délután ötig várják az érdeklődőket. 

A veszprémi vár legnépszerűbb helye kétségkívül az Érseki Palota, ide szombaton délelőtt szinte megállás nélkül érkeztek a látogatók. A Modern-képtár Vass-gyűjteményébe és a Dubniczay-házba is főként csoportok tértek be, egyénileg kevesebben. 

A Kulturális Örökség Napjai keretében Pápán, Várpalotán, Zircen és Tihanyban is várják a látogatókat a kiállítóhelyek egészen vasárnap délutánig. 

További részletek a Vasárnapi Naplóban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!