<u>Megtámadják a döntést</u>

<b>Balatonalmádi</b> - A megyei közigazgatási hivatalnál támadja meg Veszprém és Szentkirályszabadja rendezési tervében hozott döntést a testület, és Alkotmánybírósági beadványt is megfogalmaztak a repülőtér ügyében. <a href="http://www.naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20080926_repter"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Halmos György

Az EMLA Környezeti Management és Jog Egyesület képviselője arról számolt be az ülésen, hogy a fővárosi bíróság kötelezte a Nemzeti Közlekedési Hatóságot: ügyfélként kezelje Balatonalmádit az úgynevezett nem nyilvános le - és felszállóhely ügyében. 

Dr. Szilágyi Szilvia, az egyesület képviselője arról beszélt, hogy nehéz megjósolni az eljárás végét, vannak sikereik és kudarcaik, utóbbira Börgönd példáját említette meg. 

Elhangzott az ülésen, hogy ott két év után kapta meg a befektető az engedélyeket, vagyis Szentkirályszabadjánál irreálisnak tűnik a 2010-es indulás úgy, hogy Börgöndön mindössze nyolcan, addig Szentkirályszabadjánál már több mint 160-an jelentkeztek be ügyfélként a környezetvédelmi hatóságnál. 

Keszey János polgármester megfogalmazása szerint egyesek már megkezdték a lélektani hadviselést a repülőtér ügyében.
 
Hosszas zárt ülés után a testület két jelentkező közül Bati Jánost, aki jelenleg a Séd Televízió főszerkesztője, választotta meg a Pannónia Kulturális Központ igazgatójának. Az új vezető megbízatása november elsejétől 2011 november elsejéig szól. 

További részletek a szombati Naplóban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!