<u>Százmilliós csalás</u>

<b>Balatonederics</b> - A nem mindennapi esetek közé tartoznak azok a bűnügyek, amikben ügyvédek is részt vettek. Nemrég egy jogvégzett nő próbált megyénkben megszerezni egy értékes ingatlant. <a href=" http://naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20080901_szazmillios"><strong>>>></strong></font></a>

Mátételki András

Az osztrák állampolgárok birtokában lévő panzió iratait áttekintő új jogi képviselő megdöbbenve vette észre még tavaly nyáron, hogy a közel 100 milliót érő ingatlant főnökei elajándékozták, ám erről őt nem tájékoztatták. (Lapunk más forrásból úgy tudja, hogy a Fekete panzióról van szó.) 


Már egy ideje tábla jelezte az egyik nagy értékű balatonedericsi ingatlannál, hogy eladó
(Fotó: Penovác Károly)


Gyorsan kiderült, hogy erről szó sincs, valaki aláhamisította az osztrák állampolgárok nevét a szerződésen. A feljelentést követően a nyomozás a múlt év augusztusában kezdődött. 

Dr. Noszkóné Németi Ildikó
alezredestől, a főkapitányság gazdaságvédelmi osztályának kiemelt főnyomozójától azt is megtudtuk, hogy az ajándékozási, valótlan adatokat tartalmazó szerződést az osztrák kézben lévő kft. volt ügyvédje, egy székesheférvári ügyvédnő készítette. 

A csalásban részt vett egy 47 éves péceli asszony, aki közreműködőként vont be egy minimálbéren élő szintén péceli lakost, akinek felhasználták az okmányait. Amikor az ajándékozott tudomást szerzett arról, hogy visszaéltek az adataival, hozzájárult, hogy visszakerüljön az osztrákokhoz az ingatlan. 

Az ügy érdekessége, hogy az ajándékozási szerződést követően rövid időn belül egy gazdasági társaság is kísérletet tett a panzió megszerzésére. 

Üzletrész átruházásáról szóló szerződést készítettek, melynek alapján az osztrákok eladták a teljes üzletrészüket egy magyar társaságnak. 

További részletek a Napló keddi számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!