<u>Százötven éve lett mezőváros</u>

<b>Várpalota</b> - Gazdasorsok címmel hagyományőrző emléknapot szervez a Felsővárosban a település önkormányzata szeptember 27-én, szombaton délelőtt tíz órától abból az alkalomból, hogy 150 éve lett mezőváros Várpalota. <a href=" http://www.naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20080922_varpalota"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Sárvári Zsuzsa

A rendezvényen emléktér avatásával emlékeznek meg az ötvenes években kulákként megbélyegzett gazdákról. A felszentelést dr. Szendi József ny. érsek és Nagy Károly kanonok, kerületi esperes végzi. 

Köszöntőt mond a rendezvény fővédnöke Jakab István, a MAGOSZ elnöke. Az ünnepi műsorban a Magyarkanizsai Színház művészei, a Cserregő Néptáncegyüttes, a Fidula népzenei együttes, Magasmarti Karina Lucia és Sági Judit népdalénekes lépnek fel. 

Felavatják a Felsővárosi Kvártély-, Bemutató- és Kézművesházat is, ahol kiállítás, kézműves- és íjászbemutatók, borverseny, szüreti felvonulás, sétakocsikázás, gulyásparti, tábortűz és szalonnasütés várja az érdeklődőket az egész napos programban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!