<u>Újra játékszíni színjátszás</u>

<b>Veszprém</b> - Egyre több előadás, bővülő társulat és színesedő paletta jellemzi a Pannon Várszínházat - hangzott el a teátrum ünnepélyes évadnyitó ülésén a Dubniczay-palotában. <a href="http://www.naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20080915_pannon"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Gaál Julianna

 - Az elmúlt évadban 190, a nyári szezonban 41 előadást játszottunk, nyári produkcióinkat mintegy 20 ezer néző látta - mondta értékelésében Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója. 

Ez a szám azért is fontos, mert egy most készülő színházi törvény értelmében a jövőben a független színházak is részesülhetnek állami finanszírozásban, és ezekkel a paraméterekkel mi is esélyesek vagyunk. 

Több újdonság lesz az idei évadban, mint ahogy már arról beszámoltunk, Balatonfüreden kőszínházi sorozatot indít a színház, Keszthelyen pedig egy négy darabból álló musicalbérletet adnak ki. 


Továbbra is vannak felnőtt, ifjúsági és gyermek bérleteink, és mivel a bérleteseink száma jelentősen nőtt, új bérletet adunk ki - tudtuk meg Vándorfi Lászlótól
(Fotó: archív)

Veszprémben a teátrum vezetése megkísérli a progresszív színházi gondolkodás felélesztését, Pannon Játékszín néven kamaraszínházi előadásokat hirdetnek meg. 

Ennek első előadása Picasso egyetlen darabja, A telibe viszonzott vágyakozás című lesz, bemutatják továbbá Garcia Lorca Bernalda Alba Háza című művét, Karinthy Frigyes Omnibuszát, valamint Daniel Keyes Virágot Algernonnak című regényéből készült darabot. 

További részletek a Napló keddi számában.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!