<u>Újra Somlói Napok</u>

<b>Ajka</b> - A Somlói Napok rendezvényeire várnak a szervezők minden érdeklődőt a hét végére a hegy lábához. <a href="http://www.naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20080910_somloinapok"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Kiss Nikolett

A Somló és Környéke Borút Egyesület szeptember 12-től három napon át kínálja gazdag programjait minden korosztálynak. 

Az ingyenes esemény házigazdája idén Kádár Ignác, az Ajka-Padragkút Néptáncegyüttes vezetője lesz, a szlogen pedig: Somlóval a Somlóért, hiszen a neves zenész és immár borlovag is fellép ezúttal. 

A három napos eseményt a pénteki, szakmai nap nyitja a somlóvásárhelyi Hegykapu vendéglőben, ahol a Somló borvidéki borversenyt és az egyesület ünnepi közgyűlését, valamint a Somlói Borlovagklub nagygyűlését tartják. Ekkor adják át a Somlóért kitüntetéseket is. 


A Magyar borok napján nem csak a borvidék, hanem hazánk más tájai is bemutatkoznak nedűikkel
(Fotó: archív)


Másnap délelőtt tízkor indul a hagyományos felvonulás Somlóvásárhelyről, közben a hegy lábánál már elkezdődik a főzőverseny is. 

A 11 órai megnyitón átadják az Év somlói boros gazdája címet is a Hegykapunál. Lovasbemutató, jó ebéd mellé nótaszó, Napló vetélkedő vár mindenkit. 14 órakor fellép a Johans Kapelle együttes, aztán a Free Dance, lesz operettgála, slágerkóstoló a hatvanas, hetvenes évekből, este 19 órakor pedig Somló Tamás énekel az utcabál előtt. 

Vasárnap újra indul a Somló-csúcs futás és a családi kalandtúra, tíz órától a devecseri fúvósok zenélnek, aztán lovasbemutató lesz a nótaszóval kísért ebéd előtt. 

Napló-vetélkedő és a Fláre Beás együttes koncertje vár mindenkit délután, Szlovákiából pedig magyar nótacsokor érkezik. Játszik a Magyar Honvédség Légierő Zenekara, ropja az Ajka-Padragkút Táncegyüttes és a dinamick Rock and Roll csoport is. 

19 órakor Shakespeare: Szentivánéji álom című darabját adják elő a szentendrei amatőr színjátszók a faterock együttes fellépése és Vesztergám Miklós tárogatózenéje előtt. 

A Somlói Napokat 20 órakor zárják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!