<u>Ülésezik a megye</u>

<b>Veszprém</b> - A szentkirályszabadjai reptér kapcsán megfontolt döntésekre szólította fel az illetékeseket <em>dr. Áldozó Tamás</em> napirend előtti felszólalásában a megyei közgyűlés ülésén.<a href=" http://www.naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20080918_megyegyules"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Győrffy Árpád

A Fidesz frakció vezetője emlékeztetett a Balatonalmádiban szerda este megrendezett lakossági fórumra. Idézte Keszei János álláspontját, amelyben az almádi polgármester az embereknek is legalább olyan védelmet kér a hatóságoktól, mint az ürgéknek. 

A fórumon megjelent 3-400 ember véleménye, de a repülőtér várható fejlődést gerjesztő gazdasági hatása miatt is nagy figyelmet érdemel az ügy. Jó ügy, sok ellentmondással. Jó lenne, ha a viták miatt nem veszne el évekre a hivatali útvesztőkben, ahogy a regionális hulladéklerakóval történt. Olyan megoldást kellene választani, ami a lehető legkevésbé sérti a környéken élők érdekeit. Ebben szerinte e megyének is lehet szerepe. Lasztovicza Jenő elnök a felszólalásra reagálva bejelentette, hogy az érintetteknek felajánlja közvetítői segítségét.

A testület első napirendként zárt ülésen tárgyalt a Veszprém Megye Érdemrendje kitüntetés odaítéléséről. A később nyilvánosságra hozott döntés szerint a képviselők az idén dr. Liszi Jánosnak, a Pannon Egyetem egyetemi tanárának és az MKB Veszprém KC csapatának a kiváló munkáját ismerték el a kitüntetéssel, amihez nettó 200 ezer forint támogatás jár.

A továbbiakban már nyilvános ülésen ismét Horváth Violát bízták meg a megyei közművelődési intézet vezetésével. A képviselők egyetértettek azzal is, hogy a megyei könyvtár szakmai igazgatóhelyettese Schreiber Márta, a megyei levéltáré Márkusné Vörös Hajnalka legyen, az intézmény pápa egységét pedig Somfai Balázs vezesse igazgatóhelyettesi státuszban. Előzetes egyetértésüket adták ahhoz, hogy a társulásban működő zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet  élére a város testülete az egyedül pályázó dr. Tótth Árpádot nevezze ki. A megyei közgyűlés tagjai döntöttek arról is, hogy az önkormányzat kulturális, kisebbségi és vallásügyi bizottságában dr. Huller Gyula kerül a tagságáról lemondott dr. Praznovszky Mihály helyére.

Az ülés különböző gazdasági ügyekkel folytatódott, melyek kapcsán ismét élénk vita volt a megyei pedagógiai intézet átszervezéséről, az ajkai önkormányzat és a megyei között hónapok óta tartó iskolavitáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!