<u>Városnapi leltározás</u>

<b>Balatonfűzfő</b> - A város hagyományos szeptember végi ünnepéhez közeledve az idén is rövid beszélgetésre kértük <em>Majorné Kiss Zsuzsanna</em> polgármestert, hogy az elvégzett munkáról és a tervekről kérdezzük. Tavaly abban állapodtunk meg, hogy most visszatérünk arra, mi az, ami megvalósult az elképzelésekből, mire kell várni.<a href=" http://naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20080924_varosnap"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Győrffy Árpád

 - A tervek egy része rajtunk kívül álló okok miatt nem teljesült, másoknál talán az előkészítéssel volt gond. A legnagyobb szívfájdalmunk a Föveny strand felújítását célzó programunk sikertelensége volt. Erre legközelebb jobban fel kell készülnünk. A játszótéri pályázatunkat pozitívan bírálták el, most várólistán vagyunk forráshiány miatt. Voltak olyan kisebb fejlesztések - például a 71-es főúton tervezett átkelőhelyek - , amelyekhez még nem érkezett meg a támogatás. Várjuk a városrehabilitációs pályázatunk elbírálását, aminek keretében felújítanánk a művelődési központ épületét és a környező tereket. Most tudunk indulni azon a pályázaton is, amely talán az alsófűzfői Árpád utca felújításához biztosít forrást. Másik kettő segítségével fel szeretnénk mérni a város ivóvízüzeméhez tartozó kutak állapotát, el szeretnénk indítani a vezetékrendszer rekonstrukcióját.

 - Az önkormányzat milyen lépéseit tartja igazán eredményesnek?

- Azokat az intézkedéseket, amelyeket a hiány csökkentése érdekében tettünk. Következetesen tartjuk magunkat ahhoz, hogy a működési bevételek és kiadások közötti különbséget csökkenteni kell. Önkormányzati együttműködéssel sikeresen pályázott civil szervezetünk, a Vácisz, így 7,8 millió forintot fordíthatnak zöldterületi munkákra. Litérrel közösen megalakítottuk a TDM szervezetet, melynek az elkövetkezendő időszakban jelentős szerepe lesz turisztikai kérdésekben. 

A teljes cikket hamarosan a Naplóban találja!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!