Kultúra az egyetemi városban

<b>Veszprém</b> - Egyetemi város lévén Veszprém kulturális életének fontos részét képezik a Pannon Egyetem által kínált kulturális programok, melyeken nemcsak az intézmény hallgatóit látják szívesen, hanem a városlakókat is.

Munkatársunktól

A Pannon Egyetem közművelődési titkára, Felföldi Gábor elmondta, hogy az előző félévben fellendülést tapasztalt a rendezvények látogatottsága terén. 

Úgy érzi, reménykeltő a helyzet, melyben fontos szerepet játszik az elmúlt négy év folyamatos, színes műsorkínálata, valamint a generációváltás, hiszen a mostani fiatalok talán nagyobb igényt tartanak a klasszikus szórakozási lehetőségekre.
 
Kultúrában a következő félévben sem lesz hiány az egyetemen, folytatódnak a hagyományos, gitáros estek az E kamarában, sőt március végére három napos latin fiesztát terveznek sok zenével és táncházzal. Persze a szokásos jazz-est sem fog elmaradni, így a félév játékos improvizációkban is bővelkedik majd. 
 
A filmbarátok sem maradnak szellemi táplálék nélkül, ezúttal francia művészfilmekből csemegézhetnek a filmklubban. 

A költészet napja alkalmából Radnóti-estre, illetve az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban is bemutatott Hajnali Nyugat című nagy sikerű verses összeállításra várják az irodalmi élvezetekre vágyókat. Színházi programokkal a Bécsy Tamás Egyetemi Színház fogja megörvendeztetni az odalátogatókat.
 
A Pannon Egyetem B épülete ezúttal is minden hónapban helyet ad majd kiállításoknak: erről bővebben a szerdai Naplóban olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!