A tragédia háttere: "A játékosok normálisan viselkedtek!" Nyilatkoznak a mentősök!

<b>Veszprém</b> - A játékosok normálisan viselkedtek, táncoltak, amikor egy mintegy 30 fős társaság megtámadta a barátnőjével táncoló Cozmát.

Martinovics Tibor

A verekedés az utcán folytatódott, ekkor Cozmát szíven szúrták, Pesicet pedig vesén. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz, minden bizonnyal nem helybéliekről van szó - mondta Hunyadfalvy Ákos, a csapat elnöke.

Ma hajnalban, három óra körül riasztották a mentőszolgálatot a verekedéshez. 

– Három sérültről kaptunk bejelentést, akik szúrt sebet kaptak. A helyszínen (Virág Benedek utca) két sérültet láttunk el. 

Egy román állampolgárságú férfit a helyszínen újra kellett éleszteni, egy szerb állampolgárságú férfi pedig könnyű sérülést szenvedett, mindkettőjüket a megyei kórházba szállítottuk – nyilatkozta lapunknak az országos mentőszolgálat sajtóügyeletese. 

Valics Dezső hozzátette, a helyszínre négy mentőautóval érkeztek ki. Információink szerint az arccsonttörést szenvedett Sesum nem várta meg a mentőket, saját lábán ment be a kórházba.

Dr. Rácz Jenő a Csolnoky Ferenc Megyei Kórház igazgatója érdeklődésünkre elmondta két sérültet kezelnek a kórházban, mindkettőjük állapota súlyos, de stabil. 

Az MKB Veszprém honlapjának adatai szerint a bukaresti születésű Marian Cozma pályáját a román Dinamo Bucuresti csapatában kezdte, a veszprémiekhez 2006-ban került. A román válogatottban 2002-ben debütált Fehéroroszország ellen.
    
Zarko Sesum 2007-ben lett a veszprémi csapat tagja. A Wikipedia internetes lexikon adatai szerint 2006-ban az innsbrucki Junior Európa-bajnokság legjobb játékosának választották.
    
Ivan Pesic korábban az RK Zamet Rijeka játékosa volt, a veszprémieket 2008 óta erősíti.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!