Agrárexpó - Kísérő rendezvényként agrárakadémiát is szerveznek

<b>Budapest, Pápa</b> - Idén április 17-e és 19-e között már tizenharmadszor rendezik meg Pápán a Szent György-napi Agrárexpót. A Veszprém Megyei Agrárkamara és Pápa Város Önkormányzata 1996-ban indította útjára ezt a mezőgazdasági kiállítást és vásárt.

Varga Ibolya

Remekül választották meg a helyszínt, mert a Kisalföld és a Bakony egyik találkozási pontja a kitűnően megközelíthető város. 

A szervezők célja a régió agrár- és élelmiszer-ipari potenciáljának bemutatása szigorú szakmai kritériumok mentén, illetve a gazdasági kapcsolatok erősítése, a vásári jelleg megőrzése. 


Képünk a tavalyi agrárexpón készült
(Fotó: Penovác Károly)

A fesztivál ugyanúgy érdekes a szakmai látogatók, mint a nagyközönség számára, ezt igazolja a múlt évi közel huszonötezer látogató is. 

A magas látogatottságnak köszönhetően ez a rendezvény kiváló alkalom arra, hogy a részt vevő kiállítók növeljék cégük és termékeik ismertségét. A rendezvénynek idén is a várkert és a sportcsarnok ad otthont, ezer négyzetméter fedett és kétezer négyzetméter szabadtéri kiállítóhellyel. 

A kiállítás fő témakörei a megújuló energiaforrások, az állattenyésztés, a növénytermesztés, az erdő- és vadgazdálkodás, a szőlészet-borászat, az élelmiszer-feldolgozás, a helyi vidékfejlesztési akciócsoportok, Leader-csoportok bemutatkozása, az agrár-vidékfejlesztési támogatások, az egyéb mezőgazdasághoz kapcsolódó szolgáltatások lesznek. 

Az Agrármarketing Centrum (AMC) közösségi standdal vesz részt a XIII. Szent György-napi Agrárexpón. 

A kiállítóiknak az összesen 80 négyzetméteres, megújult, egységes arculati elemekkel felépített közösségi standon árubemutatási és információs lehetőséget, továbbá közös tárgyalási felületet és közös kóstoltatási területet biztosítanak. 

A közösségi standon való megjelenés a jelentkezőknek díjmentes, de azoknak a kiállítóknak, akik termékeiket árusítani is kívánják a közösségi standon, hozzájárulási költséget kell fizetniük az Agrármarketing Centrumnak. 

A közösségi standon való megjelenésre március 17-ig kell jelentkezni. Az itteni stand kiállítóinak megjelenni  kizárólag  a terméktanács, a szakmai szervezet, illetve a kamara ellenjegyzésével lehet.

Az agrárexpó kísérő rendezvényeként megszervezik a II. Magyar Agrárakadémiát, melyen folytatják a tavaly Nádudvaron megkezdett munkát. Ez  a magyar és az európai mezőgazdaság és a vidék jövőjéről való közös gondolkodás fórumaként működik. 

Az agrárakadémián a magyar élelmiszer-gazdaság képviselőin túl az Európai Bizottság magas rangú illetékesei, a francia mezőgazdasági minisztérium tisztviselői és külföldi európai parlamenti képviselők is részt vesznek. 

A  remények szerint a kétnapos rendezvény ismét összehozza majd mindazokat, akik szívükön viselik a magyar mezőgazdaság és vidék sorsát.

A pápai agrárexpón bemutatkoznak a környék mezőgazdászai, élelmiszergyártói, és kóstoltatnak is
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!