Csúnyán kimerültek a lányok...- Tévéjegyzet

<b>Napló</b> - Ha az embernek van egy kedvenc női kézilabdacsapata, és az a csapat este Bajnokok Ligája-mérkőzést játszik idegenben, nos, az ember egy kicsit feszült és türelmetlen, várja a mérkőzést és nem nagyon kíváncsi másra, odakapcsol a csatornára, s legfeljebb a közvetítés előtti műsorokat szemezgeti.

Kellei György

A Viasat3 szombaton este a győri kézilabdás lányok romániai meccsét adta. Megkerestem a csatornát. Délután valamivel három óra után már porondra léptek a hölgyek. Igaz, a Csajos melók? című műsor amerikai valóságshow, három fiatal hölgy egy halászhajón dolgozik Ausztrália partjainál. 

A tét: bebizonyítsák, hogy ők is képesek olyan munkára, mint a férfiak. Védősisakban és overállban melóznak, eleinte kárörvendő, szőrös férfipofák nézik vergődésüket, aztán persze minden szép és jó lesz, mint a mesékben. 

A lányok a kalandos úton az utolsó napi adaggal teljesítik a húsz tonnás limitet, így a hajó profi legénységét nem éri anyagi veszteség. Kegyetlen és könyörtelen ez a meló, a lányok csúnyán ki is merülnek. 

A hálót négy óránként húzzák a fedélzetre, a zsákmány egy tonna körül mozog, és harmincféle hal vár válogatásra, kínzásra. Mert a lányok ebben a show-ban a halak fejét a kádak széléhez verik, hogy elpusztuljanak az állatok, amelyek felett a teremtés szerint uralkodnunk kell. 

De ha ez nem megy, jön az élveboncolás, trancsírozás közben mindenütt húscafatok, a szerencsétlen halak meg ficánkolnak, tátognak, még élni szeretnének. De az éles kések ellen nem védekezhetnek. Undorító a látvány, s mindez pénzért meg a televíziós mókáért zajlik előttünk. 

Még két show jön, az egyik a takarításról, a másik az életmódról szól. Két középkorú, vörös körmű angol hölgy azért utazik New Yorkba, hogy rendet tegyen három fiatal komikus pasas közös lakásában. A fiatalemberek humora különben olyan gyatra, hogy még a silány kortárs magyar kabaréban sem rúghatnának labdába. 

Lerobbantott lakásukban meg akkora a kosz, a mocsok és a rumli, hogy Benkő Dániel lantművész vacsoracsatabeli házikója mutogatható patika lehetne ehhez a szemétdombhoz képest. Később persze minden ragyog. Az életmódshowban  Mutasd a tányérod!  már nem a tisztaságra ment ki a játék, ebben az őrült zabálás ellen hadakoztak. 

Végre aztán sóhajtva megpillantottam a győri kézilabdás lányokat, akik a sport nagyszerűségéért vannak ezen a háborgó, ízlésekben kificamodott földön. Küzdelmük, izzadtságuk és súlycsökkenésük eredete egészen más természetű. Egyszerűen normális.
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!