Ereklyét adott át az érsek

<b>Veszprém</b> - Ünnepélyes keretek között egy becses Gizella-ereklyét adott át ma <em>dr. Márfi Gyula</em> érsek <em>Lezsák Sándornak</em>, a Magyar Országgyűlés alelnökének és a kíséretében érkezett nyárlőrinci plébánosnak, valamint az egyházközségi képviselő-testület elnökének, amelyet ezentúl a kalocsai egyházmegye plébániatemplomban őriznek majd.

Toldi Éva

Három szomszédos település, Lakitelek (amely tavaly kapott egy Szent Imre-ereklyét), Szentkirály (ahol Szent István király koponyaszilánkját őrzik) és Nyárlőrinc (a most kapott Boldog Gizella-ereklyével) azt tervezi, hogy minden évben az augusztus 20-i ünnepségekhez kapcsolódóan az ereklyék birtokában Szent Család-találkozót, zarándoklatot szerveznek majd egymás településein. 

Ennek érdekében néhány hónappal ezelőtt Lezsák Sándor kéréssel fordult a veszprémi főpásztorhoz, hogy a veszprémi érsekségtől, amely több Gizella-ereklyével is rendelkezik, kaphassanak e nemes célra egy ereklye-darabot. 

Mint azt az érsek elmondta, a most átadott ereklyét egy korábban a passaui püspöktől kapott kézereklyéből (Gizella egyik ujjpercéből) fűrészelték le, s nagy örömmel adják át. 

Lezsák Sándor tájékoztatása szerint május elején Bábel Balázs kalocsai érsek felszentelő szertartása során helyezik majd el az ereklyét a nyárlőrinci templomban ünnepélyesen, melyre szeretettel meghívta az adományozó érsek atyát is. 

Köszönetképpen a nyárlőrinci plébános miseborral, Lezsák Sándor pedig egy üveg 1987-es évjáratú borral mondott hálát az ereklyéért, amelyet annak idején a háza kertjében az MDF alakulása idején a nevezetes lakiteleki találkozóra palackoztak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!