Erőszakoskodó apa - 11 éves lányát a szobába rángatta

<b>Veszprém</b> - Újabb erőszakoskodó apáról szerzett tudomást a rendőrség, a nyomozás elkezdődött.

Mátételki András

A múlt héten arról értesítette a veszprémi kapitányságot a zirci gyámhivatal, hogy az egyik bakonyi faluban az apa még 2005-ben közösülni akart az akkor 11 éves lányával. 

Hebling Ernő alezredes, a vizsgálati osztály vezetője elmondta: a tanúk meghallgatása után az derült ki, hogy amikor 2005 májusában az anya egyik gyerekét kivitte egy külföldi kórházba, ahol megműtötték, a férfi otthon maradt a három gyermekével. 

Egy napon a kocsmából hazatérő, erősen ittas apa a 11 éves lányt a szobájába rángatta és közösülni akart vele. A segélykiáltásaira bement a szobába az egyik testvér, aki lehúzta apját a kislányról, így megakadályozta az erőszakot. A kislánynak sikerült kimenekülnie a házból. 

A történteket több hozzátartozójának elmesélte a gyerek, de nem történt semmi egészen tavaly év végig, amikor a gyámhivatal munkatársai vizsgálódni kezdtek. Még akkor mind a négy, szegényes körülmények között élő gyereket állami gondozásba vették. 

Az anya pedig elkötözött egyik rokonához. (A család a történetet elmondta egy tévés beszélgető műsorban.) A büntetlen előéletű 51 éves férfi beismerte tettét a kihallgatásán. 

Az alezredes megjegyezte: a nevelésére, felügyeletére bízott 12 év alatti sérelmére erőszakkal elkövetett erőszakos közösülés bűntettének kísérletéért öttől 15 évig terjedő büntetést kaphat az apa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!