Holnap vesznek végső búcsút Cozmától - Pápáról indul a csapat

<b>Veszprém</b> - Csapattársuk temetésére holnap hajnalban Romániába utaznak a veszprémi kézilabdacsapat tagjai. A múlt héten meggyilkolt Marian Cozmát magyar idő szerint holnap délben helyezik örök nyugalomra.

Horváth Gábor

Holnap Bukarestben temetik el Marian Cozmát, akit múlt héten vasárnap gyilkolták meg egy belvárosi szórakozóhely előtt a megyeszékhelyen. A 26 esztendősen elhunyt kézilabdázó két és fél éve légióskodott a veszprémi együttesnél.

- A csapat egy különgéppel indul el Pápáról Bukarestbe, ahol helyi idő szerint 13 órakor lesz a temetés - tudtuk meg dr. Hunyadfalvy Ákostól

Az MKB Veszprém KC társadalmi elnöke lapunknak elmondta, a játékosok, az edzők és a klub vezetősége mellett Veszprém város polgármestere, Debreczenyi János és a megyei közgyűlés elnöke, Lasztovicza Jenő is a küldöttség tagja lesz.

A veszprémiek repülőgépe az eseményt követően rögtön indul vissza Magyarországra, a csapatra vasárnap kora délután fontos Bajnokok Ligája találkozó vár.

A román kézilabdázó holttestét kedden szállították Romániába, a Veszprém Arénától induló konvoj Szeged érintésével hajtott Bukarestbe. Marian csapattársai, barátai egy-egy szál virágot a koporsóra helyezve búcsúztak el barátjuktól.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!