Kézisek együtt az erőszak ellen

<b>Budapest</b> - Az MKB Veszprém, a Pick Szeged és a Magyar Kézilabda Szövetség közösen arra kéri az egyesületeket, hogy az erőszak elleni tiltakozásuk jeléül a hétvégi bajnoki vagy kupameccsek megkezdése, illetve a különböző versenyek rajtja előtt a szurkolók, az edzők, a vezetők és a sportolók felállva, egymás kezét megfogva egyperces néma felállással fejezzék ki tiltakozásukat az erőszak ellen.

MTI

A kezdeményezésnek az Összefogás az erőszak ellen! szlogent találta ki az említett három szervezet - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

"Marian Cozma értelmetlen halála megdöbbentette a magyar társadalmat, drukkerek ezrei emlékeznek meg a kiváló veszprémi játékosról.

Azzal, hogy a lelátón az egymás mellett ülők és állók megfogják egymás kezét, talán a szurkolók is közelebb kerülnek egymáshoz, megismerik egymást, hiszen sokszor azt sem tudják a másikról, ki is valójában.

A Pick Szeged, az MKB Veszprém és a MKSZ bízik abban, hogy sok egyesület csatlakozik a felhíváshoz." - áll a felhívásban.

A veszprémi klub román válogatott beállósát, Marian Cozmát vasárnap hajnalban, egy veszprémi szórakozóhely előtt szíven szúrták, a 26 éves sportoló a kórházba szállítást követően életét vesztette. 

A csapat másik két légiósa, a horvát Ivan Pesic és a szerb Zarko Sesum súlyos sérülést szenvedett, de már mindketten túl vannak az életveszélyen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!