Kövér is nyilatkozott a képviselők költségtérítéséről

<b>Veszprém</b> - A képviselői költségtérítések elszámolásáról kérdeztük a közelmúltban a Veszprém megyei országgyűlési képviselőket. A napokban <em>Kövér László</em> (Fidesz) válaszát is megkaptuk.

Szabó Péter Dániel

Mint 1990 óta Veszprém megyéhez kötődő országgyűlési képviselő, rendkívüli megtiszteltetésnek tekintem, hogy  több év után a lap kíváncsi a véleményemre egy országos jelentőségű, Magyarország jövőjét alapjaiban meghatározó kérdésben - írja e-mailben küldött válaszában Kövér László, majd leszögezi, hogy e témában sem tér el a véleménye a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség korábban többször kifejtett álláspontjától. 

A legnagyobb ellenzéki párt álláspontját minden bizonnyal jól tükrözi dr. Navracsics Tibor véleménye. 

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője sincs ellene a tételes elszámoltatásnak. Meglátása szerint a jelenlegi helyzetet valamilyen módon rendezni kell, ő személy szerint bármilyen megoldásra nyitott. Ha a miniszterelnök felvetéséről megkapják a részletes előterjesztést, azt tárgyalási alapnak tekintik - közölte lapunkkal Navracsics Tibor. 

A képviselői költségtérítésről szóló népszavazási kezdeményezést firtató kérdésünket, ahogy a többi megyei képviselőnek is, február 3-án délelőtt küldtük el Kövér Lászlónak, s elektronikus levélben is jeleztük: február 5-én kívánjuk megjelentetni a honatyák személyes véleményét bemutató írást. 

A Fidesz több politikusa, így a már említett Navracsics Tibor mellett Bernáth Ildikó, dr. Horváth Zsolt és Lasztovicza Jenő is a kért időpont előtt mondta el véleményét lapunknak. Kövér László válasza február 12-én érkezett meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!