Most megmondhatjuk az uniónak!

<b>Budapest</b> - A sportszakemberek, sportolók véleménye mellett az állampolgárok ötletei, tanácsai is beépülhetnek az Európai Unió jövőbeni sportpolitikájába; az ennek érdekében indított EU-projekt részese partnerszervezetként az Önkormányzati Minisztérium sport-szakállamtitkársága is.

MTI

 Az ÖM-nek az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint az EU:SPORT:JÖVŐ elnevezésű kezdeményezés szervezői az alábbi honlapon várják az érdeklődők elgondolásait március 31-ig. Az űrlapok angolul, franciául, németül és csütörtöktől magyarul is elolvashatóak a portálon.

- A program célja, hogy az Európai Bizottság és az Európai Parlament pontosabb tájékoztatást kapjon polgárai elvárásairól. Az Európai Unió jövőképét a sportban így valóban közösen alakíthatjuk ki - mondta Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter. 

A Európai Nem-kormányzati Sportszervezetek (ENGSO) kezdeményezését - melyben hét EU-tagállam vesz részt - az Európai Bizottság "Polgárok Európáért" keretprogramja finanszírozza.  

Március 31-től a megvalósítás következő lépéseként műhelymunka következik, a tanácskozásokon a nyomtatványokra angolul válaszolók közül kiválasztottak személyesen fejthetik ki véleményüket.

A magyarországi munkacsoport ülése szeptemberben, Budapesten lesz, témája - a projekten belüli munkamegosztás alapján - a "sport és társadalom".

Zárásként a kérdőíveken és a workshop-okon összegyűlt véleményeket konferencián összesítik, majd az információkat eljuttatják az Európai Bizottsághoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!