Nagy esély előtt a szakképzés - 331 milliós uniós támogatás

<b>Budapest</b> - 331 millió forintot nyert a megyei és a várpalotai önkormányzat társulása a fenntartásukban működő szakképző intézmények fejlesztésére.

Győrffy Árpád

A több mint kétezer diákot érintő Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás létrehozásáról egy évvel ezelőtt állapodott meg a két önkormányzat. 

Várpalota a Várkerti Általános Iskola, Szakiskolával, a megyei önkormányzat a fenntartásában lévő balatonfűzfői Öveges József Szakképző Iskola és Gimnáziummal, a veszprémi Medgyaszay István Szakképző Iskola és Gimnáziummal, a várpalotai Faller Jenő Szakképző Iskolával, a zirci III. Béla Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolával és az ugyancsak zirci Reguly Antal Szakképző Iskolával vesz részt a társulásban.

A társulás működéséhez, illetve az intézmények közötti együttműködés kiépítéséhez a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében kiírt Esélyt a jövőnek! pályázaton igényeltek pénzt. 

Az elnyert 331 millió forintos uniós támogatás folyósításához szükséges dokumentumokat Lasztovicza Jenő, a közgyűlés elnöke és Galambos Szilvia, a társulás vezetője ma írta alá Budapesten.

Az önrész nélkül felhasználható pénzből elsősorban a társulás elindításához szükséges szervezeti fejlesztést, az öt intézmény együttes megjelenítését, egyes feladatok közös elvégzését és a profilok összehangolásával kapcsolatos munkát finanszírozzák. Emellett az oktatáshoz szükséges kisebb összegű beszerzésekre is jut a támogatásból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!