Nem vakult meg Sesum, de megműtik! - Gyenesesi meglátogatja a sérülteket - Nemzetközi hírügynökségek jelentései!

<b>Veszprém</b> - <em>Hajnal Csaba</em>, az MKB Veszprém ügyvezető igazgatója cáfolja azokat a sajtóértesüléseket, miszerint az egyik szemére megvakult volna <em>Zarko Sesum</em>, a kézilabdaklub légiósa a vasárnap virradóra történt, tragédiával végződött támadásban.

MTI

A szerb játékost fejen rúgták annak a bandának tagjai, akik meggyilkolták a román Marian Cozmát, illetve megkéselték a horvát Ivan Pesicet.
    
A déli válságtanácskozás után Hajnal elmondta, egyeztetnek a magyar szövetség vezetőivel, hogy esetleg elmaradhat-e a jövő vasárnapi, Ademar León elleni Bajnokok Ligája középdöntős mérkőzés. 
    
"Jelenleg mindenki rettenetes állapotban van" - jegyezte meg Hajnal. 

Dr. Rácz Jenő a veszprémi kórház főigazgatója a Naplónak elmondta: Pesic túl van az életveszélyen, Sesumnak pedig úgynevezett kettős látása van, ezért a jövő hét elején korrekciós műtét vár rá.

Gyenesei István sportot felügyelő önkormányzati miniszter a veszprémi kézilabdás gyilkosság helyszínére utazott.

"Megdöbbentő és felháborító, hogy sportolókat - az MKB Veszprém KC külföldi és magyar kézilabdázóit - brutális támadás érte ma hajnalban" - áll az ÖM közleményében.

Gyenesei István a mai rendkívüli kormányülésen kérte Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti minisztert, hogy azonnali és hatékony intézkedéssel állítsák elő az elkövetőket, mielőbb tisztázzák a történteket és pontosan tájékoztassák a lakosságot, ezzel is enyhítve az ügy körül kialakult feszültséget.

Gyenesei István a kormányülésről azonnal a helyszínre utazott, hogy meglátogassa a sérülteket és tájékozódjon a körülményekről.

A romániai ifjúsági és sportminisztérium "a helyi kézilabdasport nagy veszteségeként" jellemezte Marian Cozma halálát.

"Karrierje csúcsán volt és minden esélye megvolt arra, hogy még tovább fejlődjön" - mondta az MKB Veszprém meggyilkolt játékosáról Octavian Bellu államtitkár.

A román Mediafax hírügynökség szerint Cozmát 2005-ben, Bukarestben is megtámadta és leszúrta egy nyolcfős banda, akkor súlyosan megsérült.

Cozma haláláról a német dpa mellett többek között a francia AFP, a spanyol EFE, valamint a szlovák, az osztrák és a lengyel hírügynökség is beszámolt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!